VUČIĆ SE OBRATIO IZ PREDSEDNIŠTVA: Imamo razorno oružje u borbi protiv korone, stiže još jedna vakcina u Srbiju (VIDEO)

Novosti online

06. 01. 2022. u 09:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu, povodom božićnih praznika. Nakon svečanosti u Predsedništvu, obratio se medijima.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ ПРЕДСЕДНИШТВА: Имамо разорно оружје у борби против короне, стиже још једна вакцина у Србију (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Odgovarajući na pitanje novinara N1, Vučić je rekao:

- Video sam da po stranačkoj liniji zapošljavaju samo tajkuni Šolak i Đilas!

Predsednik Srbije je, na pitanje o sankcijama Miloradu Dodiku poručio da je sa njim i Željkom Cvijanović juče razgovarao, da će nastaviti da razgovaraju, a da je reč o komplikovanoj situaciji koja nije za hitru i brzopletu reakciju. Ovo su, kaže, izazovi i za RS i za Srbiju.

- Srbija nije srećna i ne misli da je rešenje u sankcijama, i Srbija se ni u jednoj jedinoj tački neće saglasiti niti uvoditi sankcije protiv svog naroda i njegovih predstavnika u RS - kaže Vučić.

Stavljanje pod sankcije jednog medija je takođe užasna odluka, kaže predsednik.

"Pitanje je dana kada Grčić više neće biti na čelu EPS"

-  Grčić svakako neće biti na funkciji. Očekujemo da će do 10. januara biti sanirani svi problemi, a Grčić neće biti direktor Elektroprivrede Srbije - rekao je Vučić.

"ATV je korumpirana, ali nisu ovi što su kupili klubove i hteli da korumpiraju Telekom"

Dodao je da je zabrinut sankcijama Dodiku, pojedinim licima u RS, a posebno kada se čuje obrazloženje da je televizija deo korupcionaškog sistema.

- A oni koji kupuju fudbalske klubove i koji su hteli da korumpiraju Telekom to nisu? Gde su tu pravda i istina? Ali moramo da očuvamo partnerske odnose sa Amerikancima, a Srbija u tome, kao i Vlada Srbije, nikada i ni na koji način mere protiv legitimnih predstavnika srpskog naroda neće donositi - kaže Vučić.

Na pitanje o izborima, kaže da su oni daleko, ali da narod vidi rezultate.

- Ne mislim da opozicija misli da je moguće da pobede kandidata koji je za prosperitet Srbije. Oni znaju da je naš narod pametan i znaju šta narod misli. Nadaju se da će neko sa strane ogromnim novcem da ih pogura da čine nerede po ulicama. I da imate stanje kakvo je danas u Kazahstanu. Trudio sam se da kao predsednik obavljam časno svoju dužnost. Ostavićemo iza sebe duplo veće plate, 270 novih fabrika, auto - puteva... Ostavićemo im uređenu zemlju, tako da će oni imati šta da ponovo uništavaju, taman onom brzinom ili brže nego što su uništavali od 2000. godine - kaže Vučić.

Dva puta sam razgovarao sa Đokovićem

- Prvi put sam sinoć razgovarao sa Đokovićem, drugi put jutros. Ana Brnabić upravo moli da se pre ponedeljka Đokoviću dozvoli da ne boravi u zloglasnom hotelu već da bude u kući koju je iznajmio.

Sve sto može naše ministarstvo spoljnih poslova radi i predsednica Vlade očekuje razgovor sa predstavnicima australijskih vlasti. Svima je jasno o čemu se ovde radi. Moj posao je da štitim istinu i zato smem na ovakav način da govorim. Razgovarao sam i sa ocem Novaka Đokovića. Međutim, plašim se da će ovo političko iživljavanje  da se nastavi.

Imamo razorno oružje protiv korone

- Mi danas imamo moćno oružje - lekove. Ako je lakša klinička slika dobićete odgovorajući lek, takođe imamo i veoma skupo razarajuće sredstvo za koronu. Samo je važno da se ljudi jave na vreme. Imamo lekove i brže rešavamo problem nego ranije. Nadam se da ćemo već drugom polovine godine i sledeće moći normalno da živimo što se korone tiče. U Srbiju stižu i Fajzerove pilule - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)