BLOKADE U SRBIJI: Okupljen mali broj na Ćutinim protestima; Vučević: Građani bili taoci jedne grupice nasilnih i histeričnih kvazi ekologa

Novosti online

03. 01. 2022. u 16:10

PROTESTI u organizaciji Dragana Jovanovića Ćute organizovani su u nekoliko gradova Srbije.

БЛОКАДЕ У СРБИЈИ: Окупљен мали број на Ћутиним протестима; Вучевић: Грађани били таоци једне групице насилних и хистеричних квази еколога

Foto: V.I.

N1 je javio da je prema njihovim procenama u Beogradu izašlo između 50 i 60 ljudi, da se u Šapcu okupilo između 50 i 100, u Novom Sadu više desetina, u Preljini između 100 i 150, a u Brezjaku nekoliko stotina.

Iako su protesti najavljeni i ovaj put kao ekološki protesti, okupljeni su nosili antivakserske transparente.

Među organizatorima protesta pored Ćute, tu je i bio unuk Jevrema Brkovića koji je poznat po tome što je uništavao zastavu Srbije, ali i bivši gradonačelnik Šabca Nebojša Zelenović koji je u izjavi opisao kako šalju ljude iz Beograda da bi blokirali puteve u Srbiji.

Blikada u Novom Sadu

Blokade su održane i u Novom Sadu, a tim povodom oglasio se gradonačelnik Miloš Vučević rekavši da su građani tog grada nažalost i danas morali da trpe torturu nasilnih i kvazi ekologa.

- Novosađani su, nažalost, opet bili taoci jedne grupice nasilnih i histeričnih kvazi ekologa koji su protivzakonito i protivustavno blokirali saobraćaj na najprometnijim gradskim saobraćajnicama. I danas je svima jasno da nema ništa ekološki u takvom maltretiranju građana. Nema ništa ekološki u nasilnom sprečavanju građana da se kreću, u tome da ljudima ne dozvoljavate da se sa posla vrate kući, da odu kod lekara .. Ta grupica je toliko bahata da je pokušala da zaustavi Novi Sad na par sati, da mnogima upropasti ovaj dan. Nisu oni nikakva nad sila koja odlučuje o tome da li možemo da se krećemo ili ne, niti su ekolozi i borci za zaštitu životne sredite. Oni su grupica neodgovornih ljudi koja grubo krši zakon i ustav. I potpuno je jasno da njima glavni cilj nije nikakva ekologija, već izazivanje nesigurnosti i pokušaj nekog ucenjivanja preko ulice. „Rio Tinto“ je pitanje za Đilasa, jer on i njegovi su ih i doveli u Srbiju. I džaba to pokušavaju da sakriju oni koji su danas na ulicama Novog Sada uzvikivali jeftine parole. Ta grupica koja je danas ugrozila bezbednost građana i njihova ustavna prava, samo je potvrdila da nisu nikakvi ekolozi već skupi plaćenici lažnih političara sa kojima pripremaju teren za eskalaciju nasilja. Ti lažni ekolozi su produžena ruka lažnih političara, a istinskih lopova i prevaranata. Pozivam građane da ne odgovaraju na provokacije, da budu mirni i staloženi iako nije ni malo prijatno biti žrtva takvog maltretiranja. A njima poručujem da nikada neće uspeti u nameri da zaustave Novi Sad i Srbiju - rekao je Vučević.

Blokada Ibarske

Protesti su održani i blokadom Ibarske magistrale, zbog koje su nastale kilometarske kolone, zbog čega su vozila usmeravna na obilazne, alternativne puteve. Okupljenih je ovaj put bilo manje nego ranije, a među njima su se mogle videti i pristalice pojedinih političkih struja. Protest je protekao bez incidenata, a jedna od glavnih poruka okuljpenih jeste da u Srbiji ne žele komapniju „Rio Tinto“. (V.I.)

Foto: V.I.

Blokada Ibarske magistrale

"SKUPŠTINA STANARA" JAČA NEGO IKAD: Vladimir Orlić o današnjoj blokadi puteva

POTPREDSEDNIK Srpske napredne stranke Vladimir Orlić komentarisao je današnju blokadu puteva u nekoliko manjih mesta u Srbiji.

- "Skupština stanara" koja ide na Đilasovu listu, Zelenović i neostvareni gazda MHE Ćuta jači nego ikad. Opet se proglasili za "ekologe", istakli desničarske i antivakserske parole, pa istrčali na autoput, u trajanju od 15 min.? Sad ako Đilas ne da još 1 mesto na listi - neće nikad - napisao je Orlić na tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)