VUČIĆ POSLE VOJNE VEŽBE: Predsednik najavio - Nabavljamo još 30 helikoptera!

Novosti online

12. 12. 2021. u 10:27 >> 12:30

PREDSEDNIK Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić stigao je na vojni aerodrom „Narednik - pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu i održao sastanak sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije Srbije.

ВУЧИЋ ПОСЛЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ: Председник најавио - Набављамо још 30 хеликоптера!

Foto: Novosti

Predsednika su dočekali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i ministarka privrede Anđelka Atanasković.

 

Nakon sastanka, predsednik Vučić prisustvao je prikazu sposobnosti dela helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i  63. padobranske brigade.

Na početku vežbe raport predsedniku predao je komandant 98. Vazduhoplovne brigade brigadni general Zoran Prodanović.

Vučić je posle vojne vežbe razgovarao sa pripadnicima padobranske brigade.

On je rekao da je vežba bila izvanredna i da su pripadnici Vojske Srbije u teškim vremenskim uslovima izveli vežbu odlično.

Predsednik je najavio nove nabavke helikoptera. 

- Očekujemo još tačno 30 helikotera - rekao je predsednik i dodao da će 11 biti H-145, četiri Mi-35 i 11 polovnih Mi-35 koje kupujemo od jedne članice EU.

- Bićemo helikopterska velesila u regionu - izjavio je Vučić.

 

Predsednik je rekao da će država u roku od tri meseca novčano pomoći namensku industriju sa 145 miliona evra. Vučić je izjavio da država želi da sačuva svoju namensku industriju.

 

Ističe da su plate i uslovi bolji, ali da time i dalje nije potpuno zadovoljan. Ponosan je, kaže, na našu Vojsku, na njen napredak i na sve što je urađeno u prethodnih nekoliko godina. Ipak, ovaj tempo, kako kaže, mora da se ubrza.

Odgovarajući na pitanja medija, Vučić je rekao da policija ne može da prisustvuje neprijavljenim skupovima i policija nema pravo da učestvuje na protivpravnim okupljanjima.

- Ne može policija da blokira auto-put. Policija učestvuje u zakonitim aktivnostim, a ne u kriminalnim aktivnostima. U Nišu, kao i u Beogradu, dogodilo se da su pretučeni obični građani koji ništa nisu krivi, već su samo želeli negde da prođu. Ja se tim ljudima izvinjavam. Ne mislite valjda da možete da razbijete automobil nekom čoveku koji nije pogazio nijednu zakonsku normu, da ga prebijete i da za to ne odgovarate? Šta biste uradili da to neko uradi vašem bratu, vašem ocu? - rekao je predsednik.

Vučić objašnjava da demonstranti nemaju pravo da zaustavljaju bilo kog građanima ove zemlje. On je podsetio da u Srbiji nema korišćenja vodenih topova protiv demonstranta, a što postoji u mnogim evropskim zemljama.

- Ovde je problem u tome što su neki mislili da su oni mnogo popularni političari i da će dobiti veliku podršku naroda - rekao je Vučić.

Kako ističe predsednik, narod je ovim protestima stekao veće poverenje u politiku SNS-a.

- Zašto bijete ljude? Zato što ne možete da ostvarite političke ciljeve? E, pa, oni se ne ostvaruju preko noći - rekao je predsednik. 

Vučić kaže da je 2012. godine kao ministar odbrane nasledio "gotovo nepostojeću vojsku".

- Nije ni za poređenje tadašnja vojska i današnja. Samo za našu namensku industriju trošićemo 250 miliona evra godišnje. Samo da imate u vidu koliko su enormna ulaganja u našu vojsku - rekao je predsednik.

Ističe da je najveća popunjenost jedinica na jugu Srbije - u Nišu, Toplici, Vranju, Leskovcu, Pirotu... Zbog najvišeg standarda, najmanja popunjenost je, kaže, u Beogradu i Vojvodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (33)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri