NAČELA POLITIČKOG DELOVANJA U 10 TAČAKA: SNS predstavila plan za stabilnu i jaku Srbiju

Novosti online

26. 11. 2021. u 18:47

SRPSKA napredna stranka predstavila je večeras programska načela te stranke, a član Glavnog odbora SNS-a Dejan Đurđević kazao je da će sutra ta načela političkog delovanja za budućnost biti usvojena, a da će se na njima zasnivati političko delovanje SNS-a u narednom periodu.

НАЧЕЛА ПОЛИТИЧКОГ ДЕЛОВАЊА У 10 ТАЧАКА: СНС представила план за стабилну и јаку Србију

Foto: Tanjug

Politički program SNS-a, odnosno načela političkog delovanja imaju 10 tačaka, kazao je Đurđević i dodao da se odnose na stalno jačanje ukupne društvene stabilnosti Srbije, samostalnost naše zemlje, vođenje spoljne politike, odnosno politike izgradnje prijateljstva sa susedima i jačanja saradnje u međunarodnoj zajednici.

Takođe, načela se odnose i na ekonomiju u fokusu politike SNS, zatim demografski oporavak zemlje, obrazovanje kao temelj ubrzanog napretka i razvoja Srbije, očuvanje srpske kulture, jezika i identiteta, nultu toleranciju prema organizovanom kriminalu i korupciji, čistu i zdravu Srbiju i razvoj kulture političkog dijaloga u društvu.

Đurđević je istakao da su od osnivanja SNS-a članovi te stranke stalno imali na umu da stranka nije prost skup članova koji imaju istu člansku kartu, već da su to ljudi koji se bore za iste ideale, ciljeve.

- To oko čega smo se okupili pomoglo je da prebrodimo sve izazove. Nećemo se baviti samo prošlošću, okrenuti smo ka budućnosti i zato ćemo sutra usvojiti načela koja se odnose na politiku koju ćemo sprovoditi u narednom periodu - kazao je -Đurđević.

Na početku, Ðurđević je preneo pozdrave predsednika SNS Aleksandra Vučića i njegovo izvinjenje što zbog drugih obaveza nije mogao večeras da prisustvuje na predstavljanju načela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna