IMAM TREMU PRED SASTANAK SA PUTINOM Vučić uoči odlaska u Moskvu: "Boriću se za interese naše zemlje - zamoliću ga da nam izađe u susret"

Novosti onlajn

24. 11. 2021. u 11:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za našu zemlju i građane cena gasa od izuzetnog značaja.

ИМАМ ТРЕМУ ПРЕД САСТАНАК СА ПУТИНОМ Вучић уочи одласка у Москву: Борићу се за интересе наше земље - замолићу га да нам изађе у сусрет

Foto Instagram

Vučić je tokom obraćanja javnosti ukazao na to da ukoliko cena gasa iz Rusije bude 500 dolara po 1.000 kubnih metara, to će značiti godišnji direktan gubitak za našu zemlju od 600 miliona evra.

- Ako imamo cenu od 300 dolara po 1.000 kubnih metara, a nama je potrebno tri milijarde kubnih metara gasa na godišnjem nivou i ako dobijemo cenu od 500 koja je značajno bolja nego cena na berzi, to je direktno 600 miliona evra gubitka za našu zemlju na godišnjem nivou - pojasnio je Vučić.

Predsednik ističe da će to indirektno značiti gubitak od više od milijardu evra, jer sa tom cenom Srbija neće moći da privuče investitore.

Kako je pojasnio, operativni troškovi kompanija će biti veći, to će uticati na inflaciju, a i dodatno će povlačiti cenu električne energije.

Vučić navodi da iz tih razloga ima tremu pred sutrašnji sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, iako ima, kako kaže, dobre i prijateljske odnose sa njim.

- Ali, imam odgovornost za zemlju i boriću se, boriću se za interese naše zemlje i zamoliću ga da nam izađe u susret. Znam šta ću da ga molim i nisam siguran da bih ja da sam na njegovom mestu to prihvatio. Odatle je trema, ali boriću se i moliću, moliću za svoju zemlju i narod - kazao je Vučić.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ I SIJARTO STIGLI NA CEREMONIJU: Počinje izgradnja deonice brze pruge Novi Sad-Kelebija


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)