DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA: Još 10 dana za prijavu za decembarsku klasu, pojednostavljen prijem u VS, plata 35.000 dinara

Tanjug

23. 11. 2021. u 17:26

KANDIDATI koji žele da dobrovoljno odsluže vojni rok pod oružjem imaju priliku da se u narednih 10 dana prijave kako bi u stroj Vojske Srbije stali još tokom decembra ove godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА: Још 10 дана за пријаву за децембарску класу,  поједностављен пријем у ВС, плата 35.000 динара

Foto MO Srbije

U saopštenju se navodi da su, pored olakšanih procedura prijavljivanja za dobrovoljno služenje, značajno povećane plate, ali i ubrzan i pojednostavljen postupak za prijem u radni odnos u Vojsku Srbije za zainteresovane po završetku služenja vojnog roka.

Dobrovoljno služenje će mladim vojnicima biti i značajno finansijski isplativije jer će, umesto dosadašnjih 22.000, u proseku mesečno dobijati oko 35.000 dinara.

Foto: Ministarstvo odbrane

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave od sada je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera Pošta Srbije širom zemlje.

Više informacija u vezi sa novim konceptom dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem zainteresovani kandidati mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama ili putem telefona koje mogu pronaći na ovom LINKU.

BONUS VIDEO: PREDSTAVLjENO BORBENO VOZILO "LAZANSKI": Otvoren Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!