KAKO JE DB IZVUKAO ČANKA IZ ROVA: Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović o danima "vojevanja" lidera ligaša

V. N.

19. 11. 2021. u 21:12

ČUJEM da me Čanak nešto pominje. Izvukla ga SDB Srbije iz rova, i to na zahtev inspektora Dragana S. i depešom iz centra Beograda vratila kući, a mi, naivni, što smo se dizali na "Hej Sloveni", zaglavismo po šest meseci do godinu dana u paklu. Roditelji su nam bili crni u licu kada su slušali vesti o nama od 18, 19 ili kao ja 21 godine, a nismo mogli da im se javimo telefonom.

КАКО ЈЕ ДБ ИЗВУКАО ЧАНКА ИЗ РОВА: Председник покрајинске Владе Игор Мировић о данима војевања лидера лигаша

Arhiva

Tako je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović reagovao na navode lidera LSV Nenada Čanka, a koji se preko društvenih mreža oglasio povodom skidanja transparenta "Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid" i stranačke zastave sa sedišta ligaša.

Zbog uklanjanja natpisa otvorila se polemika na "Tviteru", tokom koje je Čanak upitan zašto je sa "njima u Pokrajinskoj vladi".

- Nikada nismo bili ni u kakvoj političkoj koaliciji sa SNS, jer je to nemoguće. U Pokrajinskoj vladi naročito. Igor Mirović je pre 30 godina predlagao za naše sugrađane "sendvič u šake, u stočne vagone pa u Mađarsku ili Slovačku". Sa njim u koaliciju? Sve su to laži. Jedino gde imamo kontakt sa SNS je na komunalnom nivou. O političkim temama, nema ni razgovora - napisao je Čanak.

I Mirović se zato prisetio prošlosti i nekadašnjih Čankovih "vojevenja". Uz svoju fotografiju iz vojničkih dana, koju je objavio na "Instagramu", predsednik Pokrajinske vlade je još napisao:

- Odazvali smo se pozivu naše države, jer nismo hteli da pogazimo zakletvu. I sada - heroji su one bedne kukavice poput njega, ili pobegulje u druge zemlje. Ne ide to baš tako, dragi naš komunalče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)