KURTIJEVA MINISTARKA PRETI SRBIJI: Udaraju na srpski keks, zbog naših slatkiša lažna država propada

D. Z.

18. 11. 2021. u 14:24

ROZETA Hajdari, ministarka industrije, preduzetništva i trgovine tzv. Kosova, najavila je mogućnost uvođenja mera protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije.

КУРТИЈЕВА МИНИСТАРКА ПРЕТИ СРБИЈИ: Ударају на српски кекс, због наших слаткиша лажна држава пропада

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/KTV - Kohavision

Naime, ističući zaštitu lokalnih proizvođača kao razlog uvođenja dodatnih mera koje nije obrazložila, Hajdari je na konferenciji za novinare u Prištini rekla da na tzv. Kosovu odavno postoji zakon, ali da se ne sprovodi, kako bi zaštitio lokalne proizvođače, u situaciji enormno povećanog uvoza.

- Proizvodi koji se uvoze na teritoriju (tzv.) Kosova imaju enorman porast i štete domaćim proizvođačima. U trgovinskom resoru se vidi da je došlo do povećanja uvoza iz Srbije, za razliku od prošle godine. Izvoz (tzv.) Kosova je samo jedan odsto u 2020. i sada u 2021 godini - kazala je Hajdari i dodala da će preduzeti mere protiv konditorskih proizvoda kao što su keks i slatkiši koji se proizvode u Srbiji, jer su, kako je dodala, ti proizvodi imali enormno povećanje uvoza.

Inače, Hajdari je prošlog meseca saopštila da je Vlada tzv. Kosova donela odluke o antidamping merama zaštite protiv životinjskog i živinskog koncentrata i građevinskih blokova proizvedenih u centralnoj Srbiji koje su podrazumevala “namet” od tri centa po kilogramu koncentrata odnosno po jedinici građevinskog materijala.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!