PROTEST U GRČKOJ: Ugostitelji traže pomoć vlade zbog kovida

Tanjug

16. 11. 2021. u 20:30

UDRUŽENjE ugostitelja u Grčkoj organizovala su danas štrajkove i proteste širom zemlje, tražeći obnovljanje finansijske pomoći od vlade zbog efekata rastuće pandemije korona virusa.

ПРОТЕСТ У ГРЧКОЈ: Угоститељи траже помоћ владе због ковида

Foto: EPA

Brojni restorani, kafići, barovi i tradicionalne taverne u Atini ostali su danas zatvoreni, uključujući i one u Plaki, boemskoj četvrti grčke prestonice, prenosi AP.


Demonstranti u Solunu postavili su prazan mrtvački sanduk ispred zgrade vlade, dok su u Patri, nosili crne balone.

Došlo je do kraćeg sukoba na mitingu u centru Atine, kada je policija zaustavila demonstrante koji su blokirali saobraćaj u blizini premijerove zvanične rezidencije.

Jorgos Kavadas, lider najvećeg grčkog udruženja malih privrednika, rekao je da ugostiteljska preduzeća traže poreske olakšice i subvencije za zakupnine od vlade.

- Podržavamo mere javnog zdravlja, ali nam je potrebna i pomoć. Nemojmo zaboraviti da su u poslednjih 20 meseci ugostiteljski objekti bili zatvoreni najmanje devet, a oni bez prostora na otvorenom ne primaju goste 12 meseci. Novac koji je izgubljen nikada neće biti vraćen, tako da je jasno da moramo ozbiljno da razgovaramo - rekao je on za grčku državnu televiziju.

Grčka trenutno izveštava o najvećem broju potvrđenih slučajeva pandemije korona virusa i najvišoj stopi smrtnosti od kovid-19 u poslednjih šest meseci.

Vlada je ponovo uvela neka ograničenja koja se odnose na otprilike jednu trećinu populacije koja je još nevakcinisana.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)