KURTI DIREKTNO RUŠI DIJALOG: Dok je Beograd spreman na razgovore u Briselu, Kurti neće da pregovara ni o ZSO, ni o energetici

Tanjug

16. 11. 2021. u 14:01

DELEGACIJA Beograda predvođena direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem danas učestvuje u dijalogu u Briselu pod posredstvom EU, dok istovremeno iz Prištine stižu poruke koje direktno ruše svaku mogućnost dogovora!

КУРТИ ДИРЕКТНО РУШИ ДИЈАЛОГ: Док је Београд спреман на разговоре у Бриселу, Курти неће да преговара ни о ЗСО, ни о енергетици

Foto AP

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti pokazao je da ga dijalog i normalizacija odnosa nimalo ne zanimaju i direktno odbija da pregovora i o ZSO i o energetici.

Tako je u danu nove runde pregovora Kurti izjavio da ne može biti formirana "monoetnička ZSO", a da je "Srbija ta koja treba da promeni Ustav, shodno jednostranoj odluci o proglašenoj nezavisnosti".
Ubrzo je stigao novi udar na dijalog i normalizaciju odnosa, jer je Kurti poručio da nema pregovora o energetici sa Beogradom, što je u direktnoj suprotnosti sa Briselskim sporazumom.
- O ovome ćemo razgovarati sa Briselom, a ne sa Srbijom, jer je to unutrašnja stvar zemlje. Dakle, ako se ova tema tamo pokreće, onda se ona pokreće samo na relaciji Priština—Brisel, a ne Priština—Beograd - istakao je Kurti za Klan Kosova.
Istovremeno, Beograd je pokazao konstruktivnost tokom današnje runde pregovora, a iz naše delegacije je poručeno da su uvek spremni da razgovaraju.
- Mi smo došli da razgovaramo i apsolutno smo spremni da razgovaramo sa Prištinom. Zato smo ovde. Sada je njihova konstruktivnost na ispitu i da li će do direktnih razgovora doći, sada zavisi isključivo od Prištine. Mi smo došli u Brisel vodeći se pozivom EU da danas razgovaramo o formiranju ZSO, kako je to najavljeno i u saopštenju EU od 30. septembra - naveli su u delegaciji Beograda.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024