BRISEL NEMA MORALNO PRAVO DA NAREĐUJE SRBIJI: Vulin poručio - "Nisu u stanju da kažu Hrvatskoj da se mane ustaštva"

Novosti online

13. 11. 2021. u 07:44

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da Evropska unija nema moralno pravo da Srbiji određuje kako će živeti i šta raditi, kada nije u stanju da kaže Hrvatskoj da se mane ustaštva kao zvanične politike.

БРИСЕЛ НЕМА МОРАЛНО ПРАВО ДА НАРЕЂУЈЕ СРБИЈИ: Вулин поручио - Нису у стању да кажу Хрватској да се мане усташтва

Foto: P. Mitić

Ministar je istakao da je zanimljivo da je Haški tribunal presudio da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, ne Srbija koju nikada nije pomenuo u tom kontekstu.

- Evropskim zvaničnicima kada imam priliku da razgovaram sa njima uvek kažem, ako vi mislite da je put Srbije do Evropske unije posut našim priznavanjem tuđih grehova kao svojih, onda ste gadno pogrešili. Mi treba da priznamo da Oluja jeste zločin ali da ga niko nije izvršio, da prihvatimo da jeste odred El Mudžahedin klao, ali niko nije kriv za to klanje. Mi treba da prihvatimo da je Srbija kriva za rat u kome nije učestvovala, treba da prihvatimo da su 250.000 Srba proteranih u Oluji ekonomske izbeglice. Mi treba da prihvatimo da su Jure Francetić i Mile Budak legitimni, a da mi treba da se izvinjavamo za naše samo postojanje - rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić neko ko apsolutno veruje u mir i da on smatra da predsednik nema iskrene sagovornike sa druge strane.

- Ne mislim da Evropska unija ima moralno pravo da nam određuje kako ćemo živeti i šta ćemo raditi, kada nije u stanju Hrvatskoj da kaže da se mane ustaštva - naglasio je ministar Vulin.

Istakavši da poštuje svaku žrtvu, ma koje nacionalnosti bila, bošnjačku, hrvatsku, srpsku, ministar Vulin je upitao kada Nataša Kandić planira da dođe u Bratunac, da se pokloni srpskim žrtvama zajedno sa Bakirom Izetbegovićem.

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)