PREDSEDNIK VUČIĆ SAOPŠTIO DOBRE VESTI: "Pregovaramo o nabavci novog leka protiv korone"

Novosti online

03. 10. 2021. u 14:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Dubaiju, nakon sastanka sa prestolonaslednikom, princom šeikom Muhamedom bin Zajednom Al Nahjanom, da veruje da smo blizu toga da dobijemo vrlo dobre lekove za koronavirus.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ САОПШТИО ДОБРЕ ВЕСТИ: Преговарамо о набавци новог лека против короне

Foto: Printskrin/TV Pink

Vučić je, u izjavi za TV Pink, kazao da je borba protiv korone bila jedna od tema razgovora koje je imao sa šeikom Muhamedom, i kazao da su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) naručili prve male količine ovih lekova koji su veoma skupi.

- Radi se o inovativnim novim lekovima, koji mogu dobro da zaštite od korone. Mi razgovaramo i sa Fajzerom oko tableta koje su skupe. Život je najskuplji i najvažniji - podvukao je on.

Vučić je rekao da je užasno skupo lečenje obolelih od korona koji dospeju na intenzivnu negu.

- Užasno su visoki troškovi kada imate nekog mesec dana na intenzivnoj nezi, gde, kod nas, dan košta više od 1.000 evra - objasnio je on.

Vučić je rekao da je velika čast što je šeik Muhamed prvo posetio paviljon Srbije na "Ekspo 2020".

- To je velika čast. Imamo lep paviljon, koji je prvi dan posetilo 5.200 ljudi, a juče 5.300. Srbija je na njemu predstavljena na novi način kroz digitalne tehnologije, a mladići koji su to učinili, uradili su to na fantastičan način. Šeik Muhamed je kroz VR naočare mogao da pogleda lepote Srbije - dodao je on.

Vučić je kazao da su mladi koji su uradili virtuelnu prezentaciju Srbije već prisutni u UAE gde nastavljaju da šire svoje poslove.

Preneo je da je imao sastanak i ručak sa šejkom Muhamedom sa kojim uvek ima mnogo tema o kojima razgovara- od globalnih političkih.

- Mi smo po broju stanovnika slične zemlje, a i obe se nalazimo u teškom regionu. Od njega mogu mnogo toga da naučim. Njima su SAD prvi saveznik, a drže dobre odnose sa Kinom i Rusijom - objasnio je on.

Preneo je da je razgovarao i o Beogradu na vodi, načinu kako dodatno da taj projekat prezentujemo, i marketinški još bolje približimo pre svega strancima, zbog imidža grada.

Bilo je, dodaje, reči i o saradnji od poljoprivrede do vojnotehničke.

Ukazao je da su važni lični odnosi, posebno kada je reč o političarima koji predvode suverene zemlje, što je ovde slučaj.

Najavio je da za koji dan putuje u Sloveniju na Samit EU i Zapadnog Balkana, gde će biti nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron.

- Ne uvek laki sastanci su pred nama. Oni neće pozvati Milorada Dodika na sastanak već nekog drugog člana Predsedništva", dodao je on.

 

Zapratite Nportal na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)