TRAŽE DOŽIVOTNU ZA ČELNIKE DB: Tužilaštvo u Hagu se žalilo na presude Stanišiću i Simatoviću

V. N.

30. 09. 2021. u 21:02

TUŽILAŠTVO Mehanizma za krivične sudove u Hagu podnelo je žalbu na prvostepenu presudu kojom su nekadašnji čelnici resora Državne bezbednosti Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni na 12 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja ratnih zločina u Bosanskom Šamcu.

ТРАЖЕ ДОЖИВОТНУ ЗА ЧЕЛНИКЕ ДБ: Тужилаштво у Хагу се жалило на пресуде Станишићу и Симатовићу

Foto: Printskrin

Tužilaštvo traži da se proglase krivim i za udruženi zločinački poduhvat i da budu osuđeni na doživotni zatvor. Žalbe je najavila i odbrana.

Simatović i Stanišić su proglašeni krivim po svih pet tačaka optužnice kao pomagači, ali ne i kao učesnici UZP, kako je to tvrdilo tužilaštvo.

Ovo je druga prvostepena presuda, nakon ponovljenog suđenja, jer je prva, kojom su bili oslobođeni od svih optužbi, ukinuta po žalbi tužioca 2015. godine. Obojica su u pritvoru Mehanizma.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽAN SASTANAK: Vučić danas sa DŽejmsom OBrajanom