MALI: Đilasov džuboks ponovo emituje laži

Novosti online

30. 09. 2021. u 16:59

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali danas je reagovao na najnovije saopštenje Dušana Nikezića, kako je rekao, uposlenika Dragana Đilasa i izjavio da je bez obzira što konstantno laže, dobro što prati šta radi Ministarstvo finansija, jer može mnogo toga da nauči.

МАЛИ: Ђиласов џубокс поново емитује лажи

K.Mihajlović

- Ponovo slušamo laži i pesme koje nam servira Đilasov džuboks, koji očigledno radi onako kako mu gazda kaže, sve dok ubacuje novčiće.  Ali, kako naš narod kaže -  onaj koji laže za tebe, sutra će lagati protiv tebe - naveo je Mali.

On je objasnio da činjenice jasno govore da su podaci koje očigledno pokvareni džuboks emituje neistiniti, i primetio da, kako je rekao, i Nikeziću i Đilasu smeta izgradnja Srbije, posebno izgradnja auto-puteva i brzih saobraćajnica.

- U ovom trenutku se gradi sedam auto-puteva, a pošto je danas predsednik Aleksandar Vučić sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, između ostalog prisustvovao potpisivanju Ugovora o izgradnji prve faze Auto-puta mira na deonici Merošina-Merošina 1. Nikeziću, to je ujedno i odgovor na pitanje gde je 11 milijardi evra. Svi radovi koji se na sreću izvode u našoj zemlji, koštaju i mnogo više, a ne zaboravite i da je država za tri paketa pomoći privredi i građanima izdvojila oko osam milijardi evra - naveo je Mali.

Dodao je da se pored izgradnje zemlje nikad više novca nije izdvajalo za zdravstvo, kako bi se i glavni aspekt pandemije – zdravlje građana u potpunosti pokrilo, što je,kako je naveo osnovna razlika između ove vlasti i njihove, koja je vodila brigu isključivo o svom džepu.

Mali objašnjava da treba voditi kontracikličnu politiku, jer se svaka dobra ekonomska politika u periodima ekspanzije trudi da štedi, odnosno da ostvaruje suficite.

- Kao što sam i ranije napominjao, bolji je naš suficit od njihovog deficita, koji nas je doslovce doveo na ivicu provalije, zbog čega su bile neophodne teške mere fiskalne konsolidacije. Nakon tog perioda imali smo čak četiri godine suficita u budžetu, zahvaljujući čemu smo u periodu krize koja je nastala kao posledica pandemije virusa korona mogli da reagujemo. Logično je da je povećan deficit kako bi se umanjili efekti krize na ekonomiju, a Srbija nije imala scenarije kao u mnogim drugim zemljama, nije bilo otpuštanja radnika, nisu zatvorene fabrike, očuvana nam je privreda. Između ostalog, da nismo imali suficit ne bi bilo ni respiratora, ni novih bolnica, ni paketa pomoći privatnom sektoru i građanima - istakao je Mali.

On uporedio krizu izazvanu virusom korona i ekonomsku krizu iz 2008. godine, kada su i Đilas i njegovi uposlenici vladali po sistemu zaduži državu, ubaci novac na svoj račun.

- Kao rezultat vašeg zaduživanja građani nisu imali ništa, samo su se punili Đilasovi džepovi i džepovi njegovih saboraca u pljački. Ne može da se zaboravi da su samo njegova preduzeća dok je bio gradonačelnik, a dok je Nikezić „stručno“ zadužio državu za milijardu evra po kamatnoj stopi od 7,25 odsto, profitirala čak 619 miliona evra. U međuvremenu, građani su hronično siromašili, stotine hiljada ljudi je ostalo za posla, na desetine fabrika je zatvoreno, a javni dug je prelazio 70 odsto - rekao je Mali.

On je zaključio da Srbija ide hrabro napred, te da se nada da pandemija virusa korona, koja je ponovo u zamahu, neće značajnije uticati na stanje javnih finansija, koje je u našem slučaju odlično.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada