NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Đilas preko Vidojkovića otvoreno fizički preti predsedniku Vučiću

Novosti online

24. 09. 2021. u 13:38

NAJGORE uličarske psovke i pretnje koje je Marko Vidojković uputio predsedniku Aleksandru Vučiću nisu nikakav njegov napad besa, a kamoli sloboda izražavanja, to je poslednji korak pred fizički napad na šefa države i njegovu porodicu, kaže potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ: Ђилас преко Видојковића отворено физички прети председнику Вучићу

P.Milošević

NJegovo saopštenje prenosimo u celosti:

- To nije nikakav incident, nego je samo u nekoliko reči izgovorena cela politika Dragana Đilasa, njegove partije i njegovih saveznika. Sve što su oduvek imali da ponude Srbiji i njenom narodu izgovorio je Marko Vidojković javno, preko Đilasovog medija i uz njegovu podršku. A to su najgore psovke i najteže uvrede. Samo to su u stanju da smisle i da ponude, preostalo im je samo još da fizički napadaju predsednika Vučića, a i to najavljuju.

Još gore od Vidojkovićevih psovki i uvreda u kojima je izrečena sva politika Dragana Đilasa jeste ćutanje svih onih kojima je obaveza da spreče i osude ovakvo trovanje javnosti. Ko će od međunarodnih organizacija koje ne propuštaju priliku da se žale na nekakvo ugrožavanje slobode izražavanja sada da osudi ovakve nečuvene uvrede i pretnje na račun šefa države, u kojima se sramotno psuje čak i njegova majka? Gde su domaće organizacije koje kobajagi brinu o medijskim slobodama da žigošu ovakvo uličarsko i nasilničko ponašanje?

Neka ne pokušavaju da nađu opravdanje za ovakve napade. Ovo nije pitanje nikakve slobode jednog kobajagi umetnika, ovo je najjasnija politička poruka Dragana Đilasa, njegove partije i njegovog medijskog koncerna upućena predsedniku Republike i to je poslednji korak ka fizičkom napadu. To moraju da imaju u vidu i sve institucije koje su dužne da zaštite građane, a pre svega predsednika Vučića, kome je ovim izrečena najotvorenija pretnja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)