ŠAPIĆ: Želimo dijalog, ali budite sigurni da nećemo dozoliti da bilo ko ugrožava Srbe

Novosti online

21. 09. 2021. u 20:37

ŽELIMO da sačuvamo mir po svaku cenu, Srbija će nastaviti da insistira na dijalogu, ali budite sigurni da nećemo dozvoliti da nas bilo ko gazi i ugrožava bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji. Očekujem da će prištinske vlasti povući sve trupe i da će se rešenje naći za pregovaračkim stolom u Briselu, a našu braću pozivam da ne nasedaju na provokacije Albanaca - poručio je danas Aleksandar Šapić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke tokom obilaska Raškog i Moravičkog okruga.

ШАПИЋ: Желимо дијалог, али будите сигурни да нећемо дозолити да било ко угрожава Србе

Foto: Novosti

On je sa građanima Vrnjačke Banje i Lučana, između ostalog, razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i najnovijim provokacijama Prištine.

Šapić je istakao da se po receptu oprobanom ne samo na Kosovu i Metohiji, izvrši pritisak i izazove ishitrena i neodgovorna reakcija Srbije, kako bi kasnije mogli da nas prikažu kao agresora i destabilizujući faktor u regionu, a situacija je, kako je rekao, potpuno drugačija. Srbija želi da razgovara, dok albanska strana ne želi da ispuni ono što im je osnovna obaveza.

Foto: Novosti

 


Šapić je naglasio da pozicija koju Srbija ima, njeno ekonomsko i vojno snaženje, nacionalno i identitetsko osvešćivanje, kao i politika koja podrazumeva vođenje računa o svim Srbima, gde god oni živeli, mnogima ne odgovara i da je upravo zbog takve politike naša država danas suočena sa akcijama koje imaju za cilj da zaustave njeno jačanje i zauzimanje pozicije apsolutnog regionalnog lidera.

Foto: Novosti

 

- Šta je loše u tome što volimo i brinemo o svome narodu gde god on živeo? Oni kažu to je etničko pitanje. Nije, to je etičko pitanje. Kažu teritorijano. Nije, nego identitetsko, mi pokušavamo da se identitetski i nacionalno osvestimo. Kažu to  je srpski hegemonizam i imperijalizam. Nije tačno, ovo je stavar kulturološkog povezivanja. Želimo da sačuvamo naše pismo, naš jezik, našu kulturu, da ponovo srpski narod ima istinsku maticu u državi Srbiji, to je naše legitimno pravo - zaključio je Šapić.

BONUS VIDEO:

"TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)