ZAMENA TABLICA JE DEMONSTRACIJA SILE: Igor Simić apeluje na građane KiM da ne nasedaju na provokacije - traži se rešenje

Novosti onlajn

20. 09. 2021. u 08:57

POTPREDSEDNIK Srpske liste Igor Simić potvrdio je da su specijalne jedinice Rosu na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros rasporedile 20 vozila, od kojih više od 10 blindiranih, i dodao da su pripadnici te jedinice "naoružani do zuba".

ЗАМЕНА ТАБЛИЦА ЈЕ ДЕМОНСТРАЦИЈА СИЛЕ: Игор Симић апелује на грађане КиМ да не наседају на провокације - тражи се решење

Foto: Kosovo Online

On je saopštio da je Predsedništvo Srpske liste tim povodom održalo sednicu i da su u toku pokušaji da se u kontaktu sa predstavnicima međunarodne zajednice ukaže na opasnost situacije i pronađe rešenje.

Simić je gostujući na TV Pink preneo da su građani sa severa KiM uznemireni ovom "demonstracijom sile", koju je doveo u vezu sa zamenom tablica na prelazima, koju je najavio premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

On je apelovao na građane da ostanu uzdržani i ne nasedaju na provokacije iako je u pitanju, kako je istakao, brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja i Briselskog sporazuma.

Kosovska policija potvrdila je sinoć da se u blizini administrativnog prelaza Jarinje postavljaju kontejneri, navodeći da je cilj te akcije poboljšanje infrastrukture, odnosno uslova za rad policijskih službenika.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je juče da Aljbin Kurti i vlasti u Prištini planiraju da počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)