ĐILAS OPSTRUIRA DIJALOG: Ucenjivao na pregovorima, pa napustio sastanak

S. S. R.

17. 09. 2021. u 16:12

PREMA saznanjima "Novosti", predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, došao je na sastanak međustranačkog dijaloga koji se vodi uz posredstvo evroparlamentaraca, sa namerom da se u razmatranje uzme njegov predlog o poboljšanju izbornih uslova.

ЂИЛАС ОПСТРУИРА ДИЈАЛОГ: Уцењивао на преговорима, па напустио састанак

Vuk Jeremić i Dragan Đilas

On je insistirao da se govori o tome, a ne o postojećem dokumentu koji su ranije pripremili evroparlamentarci i dostavili svim učesnicima kako bi mogli da podnesu amandmane.

Kada su evroparlamentarci rekli da postoji dnevni red i da je dogovor da se govori o već postojećem dokumentu, on je napustio sastanak, a nešto kasnije su to učinili i predstavnici DS, PSG i Pokreta za preokret.

Prema našim informacijama, Đilas je insistirao da se osnuje posebno koordinaciono telo za kontrolu rada medija tokom izbora, na šta je vlast odgovorila da to može da bude nadzorni odbor gde bi sedela četiri člana REM, i još tri člana koje predlože evroparlamentarci, što znači da bi tu bili i predstavnici opozicije.

Trenutno se vode pojedinačni sastanci između predstavnika Evrope i stranaka koje su ostale na dijalogu - Dveri, Narodna stranka, SDS...

Posle odvojenih konsultacija, svi će se ponovo sastati u 18 časova. Prema planu, sutra će biti stavljeni potpisi na sporazum, koji će biti implementiran i kroz različitu promenu zakona u Skupštini Srbije. Time će posredovanje Evropskog parlamenta u ovoj fazi biti završeno.

Predstavnici vlasti su se saglasili da treba smanjiti limite za donacije strankama, i da treba obezbediti da svi budu zastupljeni u medijima, i ponovili svoj stav iz dela dogovora koji se vodi bez prisustva stranaca da izbori na tri nivoa - predsedničkom, parlamentarnom i beogradskom treba da budu 3. aprila.

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)