PREDSEDNIKU VUČIĆU OKTOBARSKA NAGRADA? Predlog kraljevačke gradske komisije za dodelu priznanja

G.Ćirović

07. 09. 2021. u 15:28

UKOLIKO odbornici lokalnog parlamenta usvoje predlog Gradske komisije za dodelu nagrada i priznanja, ovogodišnja Oktobarska nagrada grada Kraljeva pripašće Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, za njegov ogroman doprinos razvoju grada na Ibru i čitave države.

ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ ОКТОБАРСКА НАГРАДА? Предлог краљевачке градске комисије за доделу признања

Foto: G.Šljivić

Komisija će odbornicima na usvajanje uputiti i predlog da diplome zaslužnih građana ove godine dobiju dr Ivica Marinković, Dragoslav Dugalić, Predrag Nedeljković, Gradimir Bajović i Milisav Vujanac, dok je za diplomu počasnog građanina Komisiji stigao samo jedan nepotpun predlog, pa to priznanje neće biti dodeljeno.

Kao zaslužna organizacija biće predložena kraljevačka filijala Republičkog fonda PIO, za obrazovnu ustanovu OŠ „Jovan Cvijić“ iz Sirče, za zaslužnu sportsku organizaciju Sportski savez Kraljeva, a Društvo za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“ za zaslužno udruženje.

Za specijalnu nagradu „Milomir Glavčić“ namenjenu za podsticaj humanosti predloženi su mladi Kraljevčani koji su učestvovali u spasavanju petogodišnjeg dečaka i njegovog oca iz Ibra.

Nakon što odbornici lokalnog parlamenta odluče o predlozima, priznanja ovogodišnjim laureatima biće tradicionalno dodeljena na svečanoj sednici gradske skupštine na Kraljevdan, 7. oktobra, na pravoslavni praznik i Dan grada Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (32)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!