PREMIJERKA BRNABIĆ: Podrška Danske u sprovođenju reformi i evrointegracijama od velikog značaja

Tanjug

31. 08. 2021. u 18:57

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Jepeom Kofodom da je podrška ove države evropskim integracijama izuzetno važna za Srbiju i da se zasniva na istom principijelnom stavu da je ključ reformi u izgradnji boljeg društva i poboljšanju života građana, a tek onda u samom pristupnom procesu.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Подршка Данске у спровођењу реформи и евроинтеграцијама од великог значаја

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Brnabić je, govoreći o oblasti vladavine prava i reformi pravosuđa, kao jednom od osnovnih zahteva u pristupnom procesu, izložila rezultate koje je Vlada Srbije ostvarila u ovim oblastima u prethodnom periodu.

Brnabić je ocenila da bi otvaranje predviđenih klastera krajem godine bila i nedvosmislena potvrda napretka u ovoj važnoj oblasti i signal Srbiji da napreduje u procesu pristupanja Uniji.

Brnabić je navela primer danske kompanije "Grundfos" koja zapošljava preko hiljadu radnika i razvija svoj posao u Inđiji i istakla da je Srbija otvoreno i stabilno tržište za sve koji žele da ulažu i otvaraju nova radna mesta, i da mnoge strane kompanije to prepoznaju i vrednuju na pravi način.

Brnabić i Kofod su izrazili uverenje da će politički dijalog i posete zvaničnika na najvišem nivou doprineti i intenzivnijoj saradnji i partnerstvu i u drugim oblastima u interesu naših država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu