GODINE PROLAZE, MI ČEKAMO PRAVDU! Međunarodni dan nestalih lica obeležen u Gračanici

D. Zečević

30. 08. 2021. u 15:11

I DANAS kao i prethodne 22 godine obeležavamo Međunarodni dan nestalih lica, nadajući se iz godine u godinu da će to biti poslednje obeležavanje, ali na žalost nas porodica, mi smo i dalje na samom početku.

ГОДИНЕ ПРОЛАЗЕ, МИ ЧЕКАМО ПРАВДУ! Међународни дан несталих лица обележен у Грачаници

Foto: D. Z.

Obraćajući se svim institucijama za rešavanje ovog problemami samo samo dobijali obećanja i lažnu nadu. Godine prolaze a mi i dalje sa svojom tugom i neizvesnošću čekamo istinu i pravdu dok su počinioci gnusnih zločina nad našim najmilijima i dalje na slobodi.

Ovim rečima okupljenima u centru Gračanice povodom Međunarodnog Dana nestalih lica obratila se Silvana Marinković, koordinator Udruženja nestalih i kidnapovanih osoba sa Kosova i Metohije. Opominjući da postoje brojne organizacije koje se bave rešavanjem problema nestalih kao i radne grupe koje su bez uspeha, kao i Komisije za nestala lica u Beogradu i Prištini, ali da o rešavanju sudbine nestalih, najbolje ukazuju relevantne brojke osoba čija sudbina još nije rasvetljena.

- Svaka porodica bez obzira na nacionalnost zaslužuje da pronađe svog člana. Komisija u Beogradu se borila da istraži lokacije na KiM ali bezuspešno - dodala je Marinkovićeva napominjući da je na Dan nestalih u Gračanici sa porodicama kidnapovanih Srba i nealbanaca trebao da bude i predsednik Vladine Komisije Veljko Odalović ali da mu je zabranjen ulazak na KiM.

Zato se okupljenima u centru Gračanice povodom Međunarodnog dana nestalih ispred ove Komisije obratila Vesna Bošković rekavši da na putu pronalaženja istine o nestalim i kidnapovanim licima nema odustajanja i da na to obavezuju oni koji su izgunili nešto nezamenjivo-svoje živote. Ona je naglasila da je nerešeno pitanje nestalih veoma važno i humanitarno pitanje kao i da je na Kosovu i Metohiji i dalje nerazrešena sudbina 568 lica.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)