PROMENA DEJTONA APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVA: Ministar policije Vulin u Drvaru sa kolegom iz RS Lukačem i predstavnicima Srba povratnika

V. N.

14. 08. 2021. u 19:23

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je u subotu u Drvaru da će politika Srbije, dok god je vodi predsednik Aleksandar Vučić, biti očuvanje mira u regionu i pomoć svim Srbima bez obzira na to gde oni žive.

ПРОМЕНА ДЕЈТОНА АПСОЛУТНО НЕПРИХВАТЉИВА: Министар полиције Вулин у Дрвару са колегом из РС Лукачем и представницима Срба повратника

Foto MUP Srbije

Posle sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem i predstavnicima pet srpskih povratničkih opština Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac i Odžak, Vulin je istakao da će, ukoliko Federacija BiH nema mogućnost ili volju da brine o svojim državljanima srpske nacionalnosti, to činiti i čini Republika Srbija.

- Svaka pomoć Srbima koji žive u Federaciji treba da bude shvaćena kao pomoć Federaciji, jer to je manje novca koji oni moraju da izdvoje iz svog budžeta i od svojih poreskih obveznika. Predsednik Vučić insistira na tome da svaki Srbin gde god da živi mora da zna da država Srbija brine o njemu - naveo je Vulin, a preneo MUP.

Prema njegovim rečima, ljudi u povratničkim opštinama na teritoriji Federacije teško žive:

- Mi ih ne delimo po veri i naciji, ali pošto su Srbi odavde proterani, samo Srbi su ovde i mogli da se vrate. Zato Srbi zaslužuju našu podršku, pomoć i treba da znaju da dok god Aleksandar Vučić vodi Srbiju pomoći neće izostati i biće je i iduće godine.

Ministar je naglasio i da je svaka promena Dejtonskog sporazuma za Srbiju apsolutno neprihvatljiva baš kao svako nepoštovanje procedura koje su proizašle iz "Dejtona".

- Država Srbija je protiv svakog nametanja, ne možemo da prihvatimo nijednu odluku koju ne prihvataju tri konstitutivna naroda i dva entiteta koja čine BiH - rekao je Vulin komentarišući diplomatsku notu ambasade Rusije, u kojoj se kaže da ona Kristijana Šmita ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.

Ministar je ukazao i da je beskrajno ponosan kada vidi da su Srbi jedinstveni, složni, da se drže jedni drugih i da se drže svoje Srbije, jer, kako je naveo, niko ne može da ih voli kao Srbija i nikoga oni ne vole kao Srbiju. Ministar je naveo da će svi predviđeni projekti pomoći ovim opštinama biti završeni, da je novac obezbeđen i da su prve tranše već uplaćene.

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić istakla je da su na sastanku ministrima Vulinu i Lukaču predstavnici pet povratničkih srpskih opština ukazali na probleme sa kojima se suočavaju Srbi u svakodnevnom životu.

- Razmenili smo dosadašnja iskustva i ukazali na probleme i potrebe koje Srbi povratnici u Federaciji Bosne i Hercegovine imaju - rekla je Runićeva.

SRPSKA SELA BEZ STRUJE U 21. VEKU?!

PREMA Lukačevim rečima, na sastanku sa predstavnicima pet povratničkih opština u Federaciji razgovarano je o problemima koje naši povratnicima imaju u tim opštinama.

- Nažalost, imamo dosta sela koja nemaju struju, što nije primereno 21. veku.

PARAGLAJDING

MINISTAR Vulin prisustvovao je u subotu i paraglajding takmičenju "Desant na Drvar". Na ovoj sportskoj smotri učestvovalo je oko 50 pilota paraglajdera iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)