PREDSEDNIK VUČIĆ: Naredni izbori će biti prekretnica za budućnost Srbije (FOTO/VIDEO)

Tanjug

18. 07. 2021. u 13:21

PREDSEDNIK Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić ocenio je danas da su naredni izbori, koji će se održati u martu ili aprilu, biti prekretnica za budućnost Srbije, na kojima će se odlučiti hoće li Srbija ići napred ili u prošlost.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Наредни избори ће бити прекретница за будућност Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Pink

Mi računamo na Pokret socijalista u budućnosti. Manje me interesuju političke stranke, mnogo više ljudi i Srbija. Verujem da ćemo sa vama graditi budućnost. Računamo na vašu borbenost, vašu snagu, kao što možete da računate na našu“, istakao je Vučić obraćajući se na obeležavanju godišnjice Pokreta socijalista.

Vučić je naglasio da ne postoje laki izbori i primetio kako su oni laki samo za one koji gube, a za sve ostale, posebno one koji pobeđuju, su teški.

Bićemo pritisnuti sa svih strana“, skrenuo je pažnju i rekao da će mnogi, i spolja, tražiti svoje kandidate.

- Ne želim da se udvaram, dodvoravam i sarađujem sa onima koji imaju svoje gazde i koji primaju novac iz inostranstva. Jedini naš gazda su građani, i ne interesuju me nikakvi ambasadori i njihovi ministri - poručio je Vučić.

On govoreći o predsedniku Pokreta socijalista i ministru Aleksandeu Vulinu podsetio da je on proglašen za počasnog građina Vitine, Leposavića, Zubinog potoka, Mitrovice, te upitao da li dana sima čistijeg dokaza da svoj posao obavlja časno i dobro.

- Rekao bih da nema. I to je odgovor svima koji se pitaju kako sarađuju dve ideološki različite stranke. SNS i PS mogu uspešno da sarađuju jer nas spaja ljubav prema zemlji, srpskom narodu I poštovanje prema državi - rekao je Vučić.

Dodao je da su to dve stranke čija je centralna tačka oko koje su saglasni- materijalni, kulturni boljitak naroda, Srbije i svih građana.

Foto: Printskrin TV Pink

 

U tom smislu, naveo je da Pokret socijalista ne vidi kao obične koalicione partnere, već iskrene saborce u borbi za jaku, modern I slobodnu Srbiju.

Vučić je rekao da on, prirodno, najviše voli SNS, koju vodi, ali da je i svojim stranačkim kolegama već rekao da bi voleo da ih vidi da se iskreno, svim srcem bore za svoje stavove i da ne postanu biznis grupacija I ne liče nikada na DS i njegove satelite.

Upravo zato, kaže, poštuje Pokret socijalista, jer ne mora ništa da kaže Vulinu, koji uvek reaguje I staje u odbranu države, Srbije, vlade, ne mareći za to kakve će posledice biti i hoće li ga napadati u pojedinim medijima.

- Obično ljude u politici prave za sebe sigurne kuće i gledaju da sa svima budu dobri, ali najvažije da oni budu zaštićeni. To nije slučaj kod Vulina - rekao je Vučić i dodao da se nada da se to primećuje i kod njega, jer je jedini napadaniji od Vulina.

Napadan sam, rekao je, zato što neću da pravim kompromise, koji bi i mnogi u SNS da prave.

- Neću, jer za mene, kad god neko dirne u bilo kojeg casnog člana SNS, ali i u Vulina i vas, ustaću da stanem u zaštitu i suprotstavim se najgorima koji su nam zemlju uništili - rekao je Vučić.

Vučić je, govoreći o Vulinu, kazao da se nikada njih dvojica neće složiti oko Apisa i Aleksandra Obrenovića, u raspravi koju imaju godinama, ali to ne znači zajednički nisu mnogo uradili za Srbiju.

- Kada analizirate rezultate šta je napravljeno proteklih devet godina rezultati su impresivni. Bićete ponosni na svog predsednika i sve ono što ste vi uradili u prethodnom epriodu. Izgradili i rekonstruisali smo 20 puta više pruga nego u protekle tri decenije. Uradili smo više puteva nego što je bilo u našoj istoriji. Plate i penzije nisu velike, ali su najveće u istoriji. Izgradili smo kliničkih cenatra i bolnica više nego ikada u istoriji - kazao je on.

Rekao je da je ono što je značajno, a u tome Vulin imao ulogu, jeste razvoj nacionalne svesti, očuvanje nacionalnog duha, kod Srba ma gde oni živeli.

- Nema sumnje da mislimo isto da mi Srbi ma gde živeli moramo da čuvamo svoje ime i preuzime, da se ne razlikujemo kao narod živeli na jednoj ili drugoj strani Drine. Moramo da čuvamo naše pismo, veru i brinemo o našem narodu ma gde živeo - poručio je Vučić.

Foto: Printskrin TV Pink

 

Preneo je i anegdotu sa Briselskih pregovora, podsećajući da je na početku Vulin bio deo delegacije.

- Sada je oslobođen te teške dužnosti. Ne mora da mu bude tako „lepo“ kao što je meni na tim pregovorima. Možete misliti kako. Kada smo išli na te razgovore on bi uvek brinuo, znajući kakav je pritisak na nas. Pošto nikada ne otkrivam karte do kraja ni prema našim ljudima jer hoću da čujem šta misle i kako se ponašaju, Aleksandra vidim kako je nervozan i sve nervozniji kako pregovori odmiču. Traži negde od mene signal hoću li da popustim, pa izokola, neće direktno vrši pritisak- ovo ne bi bilo dobro ovako ili onako. Puštam ga da se muči, da čeka da vidi šta će da bude, a onda negde pred kraj, kada od svih ostalih vidim šta misle, onda mu namignem, pa vidim kao da sve sav tovar s njegovih leđa skinuo. Kada mu kažem ne brine neću ništa da prihvatim njemu je najlakše - prepričao je on.

Dodao je, u šali, da mu je teško što sada više Vulina nema na pregovorima da ga “muči”.

Na kraju on je dao Vulinu savet da ponekad izbroji do deset, naglasivši da treba da posluša savet godinu dana starijeg od sebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)