NOVI UDAR NA KOSOVSKE SRBE! Grafiti koji slave teroriste UČK osvanuli na školi, crkva im je trn u oku

Tanjug

16. 07. 2021. u 16:16

ISPRED škole u selu Binač, u opštini Kosovska Vitina, ispisan je grafit UČK, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ocenila novi incident kao sramni čin koji veliča "terorističku jeku negativne kampanje" protiv srpskog naroda i njihove imovine na Kosovu i Metohiji.

НОВИ УДАР НА КОСОВСКЕ СРБЕ! Графити који славе терористе УЧК осванули на школи, црква им је трн у оку

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

Ovaj sramni čin, koji veliča terorističku organizaciju koja je toliko nesreće nanela srpskom narodu na Kosmetu, uznemirila je Srbe u ovom selu, navodi kancelarija u saopštenju.

Ukazuju i da ovom incidentu posebno daje na težini to što se u blizini mesta gde je ispisan grafit nalazi i srpska crkva, "trn u oku svim ekstremistima na Kosovu i Metohiji".

- Nema sumnje da serija intenzivnih napada i incidenata dolazi kao posledica eksplozivnih izjava i optužbi na račun Srba od strane političara iz Prištine. Govor mržnje koji generiše nasilje na delu - navodi Kancelarija.

Ističe i da pred zakazan dijalog u Briselu, Albanci slikovito pokazuju da nisu zainteresovani za uspostavljanje normalizacije odnosa sa Srbima, za versku i nacionalnu toleranciju, već se gotovo svakodnevno različitim sredstvima služe da pokažu da ne žele da dele prostor sa srpskim narodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju