MILIĆEVIĆ ODGOVORIO PRIŠTINI: Albanci proterali 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta, a sad pričaju o genocidu

Tanjug

07. 07. 2021. u 15:35

PREDSEDNIK poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević najoštrije je osudio Nacrt rezolucije o Srebrenici koju je danas većinom glasova usvojio parlament tkz. Kosova.

МИЛИЋЕВИЋ ОДГОВОРИО ПРИШТИНИ: Албанци протерали 250.000 Срба са својих вековних огњишта, а сад причају о геноциду

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U saopštenju Milićević konstatuje da Priština svakodnevnim izjavama, zapaljivom retorikom i brutalnim napadima pokazuje da ne želi nastavak bilo kakvog dijaloga Beograda i Prištine i da je glavni faktor destabilizacije čitavog regiona.

Predstavnici samoproglašene države Kosovo ne prestaju sa svojim svakodnevnim provokacijama, pritiscima i napadima na Srbiju i srpsko stanovništvo. Gotovo svakodnevno desi se bar neki incident, a o rušenju, skrnavljenju srpskih svetinja, srpskih kuća i grobalja da i ne govorimo, navodi on i pita pita kako je moguće da o genocidu govore oni koji decenijama brutalno krše ljudska prava nealbanskog stanovništva na KiM, koji su proterali 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta i ne dozvoljavaju im bezbedan povratak, čak ni ulazak na teritoriju Kosova i Metohije?

- Oni koji su palili srpske crkve i manastire, pokušavajući u isto vreme da ih prisvoje i prikažu kao deo svog kulturnog i istorijskog značaja? Isti oni koji su ubijali Srbe u „žutoj kući" i prodavali njihove organe? - konstatuje Milićević uz pitanje međunarodnoj zajednici - zar sve ovo nisu primeri najsurovijih zločina u novijoj svetskoj istoriji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)