SASTANAK VULINA I LABORINJA: Stav Angole ostaće nepromenjen po pitanju prijema tzv. Kosova u Interpol

Novosti online

07. 07. 2021. u 12:08

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Angole Euženiom Laborinjom koji se nalazi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

САСТАНАК ВУЛИНА И ЛАБОРИЊА: Став Анголе остаће непромењен по питању пријема тзв. Косова у Интерпол

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Nakon sastanka ministri su istakli značaj dobre saradnje ministarstava policije Srbije i Angole i najavili nastavak te saradnje naročito u oblasti obuka i usavršavanja kadrova.

Ministar Vulin se kolegi iz Angole zahvalio zbog hrabrog i principijelnog stava Angole po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo.

- Glas Angole se daleko čuje i zahvaljujući i Vama i Vašoj principijelnoj poziciji, lažna država Kosovo nije postala član Interpola. Još jednom hoću da Vam se zahvalim zbog toga, a naravno da se radujem vremenu koje je pred nama, našoj saradnji, međusobnoj razmeni informacija, razmeni kadrova, obučavanju naših studenata - izjavio je ministar Vulin koji se svom kolegi zahvalio na pozivu da poseti Republiku Angolu.

Zahvalivši se na srdačnoj i bratskoj dobrodošlici, ministar Laborinjo je istakao da će stav Angole ostati čvrst u Interpolu po pitanju Kosova i da će takav biti i na predstojećem 89. zasedanju u Istanbulu.

- Naše zemlje imaju prijateljske i čvrste odnose koji sežu do početka naše narodnooslobodilačke borbe za nezavisnost. Jugoslavija je bila jedna od prvih zemalja koja je priznala Angolu kao nezavisnu državu i dala podršku našoj borbi. Učiniću sve da se ojača međusobna saradnja ministarstava unutrašnjih poslova naših zemalja naročito u oblasti obuke i usavršavanja kadrova - izjavio je ministar Laborinjo.

Naročito se zahvalio na srdačnom prijemu kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

- Predsednik Vučić je potvrdio, a mi smo tu poruku preneli našem predsedniku, da će Angola dobiti pomoć i podršku Srbije u borbi protiv kovida 19 i da će nam Srbija donirati izvesne količine vakcina različitih proizvođača - rekao je ministar Laborinjo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri