VOJNO ZDRAVSTVO DOBILO 72 NOVOZAPOSLENIH: Stefanović uručio rešenja o zasnivanju stalnog radnog odnosa

tanjug

05. 07. 2021. u 17:42

VOJNO zdravstvo pojačano je grupom od 72 novozaposlena, kojima je ministar odbrane Nebojša Stefanović danas uručio rešenja o zasnivanju stalnog radnog odnosa.

ВОЈНО ЗДРАВСТВО ДОБИЛО 72 НОВОЗАПОСЛЕНИХ: Стефановић уручио решења о заснивању сталног радног односа

Nikola Skenderija

Na svečanosti u Vojnomedicinskoj akademiji, Stefanović je, čestitajući im na zaposlenju, rekao da ni u jednom trenutku ne smeju da zaborave koliko je poverenje koje građani imaju u vojno zdravstvo.

- Ovde ima lekara, stomatologa, medicinskih sestara, tehničara, kao i onih isto tako važnih za funcionisanje zdravstva - rekao je ministar.

Najveći broj njih biće raspoređeni u VMA, Vojnu bolnicu Novi Sad, Centralnu apoteku i Centar veterinarske službe.

Epidemija je pokazala, ne samo koliko je važan zdravstveni sistem i da on bude čvrst i sposoban da se adaptira na izazove, već koliko su važni i razgovor i ukazana pažnja svakom pacijentu, rekao je on.

- Izazov je bio težak, još je, ali je vakcinacija dala značajne rezultate. U našem sistemu vakcinisano je oko 75 odsto ljudi. Hoću da to bude i 90 odsto jer time pokazujemo odgovornost. Videli ste da se pojavljuju i novi sojevi virusa i zbog građana moramo da pokažemo odgovornost. Naš posao je da budemo spremni da se stavimo u odbranu otadžbine kad god to otadžbina od nas bude tražila - rekao je Stefanović.

Dodao je da zbog toga zaposleni u vojsci, vojnom zdravstvu nemaju privilegiju da mogu da biraju da li će biti na usluzi ili neće i zbog toga je vakcinacija u sistemu odbrane od izuzetne važnosti.

Zamolio je novozaposlene da se uvek nađu pacijentima, ne samo medicinski, nego i kao ljudi da pokušaju da razumeju i njihove strahove i sve ono što ih boli i muči, jer često je ta lepa reč, taj ljudski kontakt - prvi, ključni korak ka potpunom ozdravljenju.

- To ljudima često mnogo znači na putu ka ozdravljenju. Lepa reči i osmeh ne koštaju, a pacijentima mnogo znače - rekao je Stefanović.

Podsetio je i da Nevena Jovanović, kapetan prve klase iz „Kobri", svake nedelje osvoji neku zlatnu medalju i da od svih očekuje da pokauzuju takve rezultate.

Dobrodošlicu u sistem vojnog zdravstva novim kolegama poželeo je načelnik Vojnomedicinske akademije Miroslav Vukosavljević, rečima da se kroz istoriju dužu od 180 godina od svih vojnih "sanitetlija" uvek očekivalo najbolje i najviše.

Medicinska sestra Violeta Arsenović navela je da ugovor za rad na neodređeno vreme i zaposlenje na VMA predstavljaju veliku prekretnicu u njenom životu.

Posao u VMA dobio je i maksilofacilajni hirurg Uroš Marijanović koji je rekao da mu je velika čast što se odškolovao ovde i zato što su njegovi mentori prepoznali kvalitet koji poseduje i pokazali inicijativu i da ga zadrže.

Od danas, ugovor za stalno zaposlenje u Centralnoj apoteci dobila je Biljana Stevanović Peruničić, koja je srećna što je ugovor dobila nakon četiri godine rada na privremenim poslovima u vojnom zdravstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!