PETKOVIĆ OSUDIO MALTRETIRANJE SRBA NA GAZIMESTANU: Najoštrije ćemo reagovati kod predstavnika međunarodne zajednice

D. Z.

28. 06. 2021. u 19:41

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, osudio je današnji čin kosovske policije, koja je pretresala monahinju i skidala majice sa likom kneza Lazara prisutnima na Gazimestanu.

ПЕТКОВИЋ ОСУДИО МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА НА ГАЗИМЕСТАНУ: Најоштрије ћемо реаговати код представника међународне заједнице

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Petković je u obraćanju novinarima u Kosovskoj Mitrovici rekao da je apsolutno nedopustivo ponašanje kosovske policije i vlasti u Prištini prema srpskom narodu koji je došao da proslavi Vidovdan u Gračanici i na Gazimestanu.

- Način na koji za vreme proslave Vidovdana reaguje kosovska policija, tako što zaustavlja sva vozila sa srpskim registarskim tablicama, što pretresa srpske monahinje, to što skida mladićima majice sa likom Svetog kneza Lazara, je apsolutno neprihvatljiv. Ako neko želi da demonstrira silu i pokaže da Srbi nemaju pravo da slave svoj praznik, to očigledno radi iz određenih frustracija kako bi se pokazalo kako je ovo njihova teritorija - izjavio je Petković.

On je dodao da su Srbi na Kosmetu svoji na svome i da žele da žive na KiM, da nikoga ne ugrožavaju,ali da žele da slave svoje praznike jer ih se ne odriču.

- To je naša istorija, naš identitet i pitanje našeg postojanja. Apsolutno ćemo najoštrije reagovati kod predstavnika međunarodne zajednice, pre svega u Briselu i kod gospodina Lajčaka. Ako neko misli da tako što se pretresaju Srbi i srpske monahinje može graditi normalizacija odnosa između Beograda i Prištine grdno se vara - podvukao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati