DODIK O "MUNJEVITOM UDARU 2021": Vežba dokaz da Srbija jača, ekonomski i vojno

Tanjug

27. 06. 2021. u 14:20

PREDSEDAVAJUĆI i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je današnji prikaz sposobnosti Vojske Srbije na vežbi “Munjeviti udar 2021”, dokaz da Srbija jača i da je ostvarila san koji je, kaže, možda bio nerealan pre 10-ak godina.

ДОДИК О МУЊЕВИТОМ УДАРУ 2021: Вежба доказ да Србија јача, економски и војно

Foto: Printscreen/RTS

- Ali, sada vidimo snagu koju Srbija ima u ekonomiji, a koju mora da prati snaga vojske, kao i da Srbija može da se odbrani od bilo koga i bilo kakvih zamisli da se ugrizi njen integritet - rekao je Dodik.

On je čestitao rhovnom komandantu, ministru odbrane, načelniku Generalštaba BV, oficirima, podoficirima i vojnicima uspešno izvedenu vežbu.

Vežba je, kaže, dokaz visoke obučenosti, spremnosti, ali i morala i patriotizma koji nam je potreban kada razmišljamo da branimo zemlju i da damo doprinos.

Dodik je naveo da su vidljivi napori Aleksandra Vučicća da ojača Sriju u svakom segmentu društva.

- Radujemo se snazi Srbije, koja je potrebna i nama. Uživamo u tome i svesni smo da snažna Srbija izaziva sve druge da je omalovaže, napadnu, ponize i potcene - rekao je Dodik.

- Ali, ovi napori Srbije su vidljivi destimulišući za svakog ko misli da je Srbija lak zalogaj - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (17)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)