VUČIĆ O IZETBEGOVIĆU: Kada bih mu odgovorio podigla bi se kuka i motika, ali mene sukobi ne zanimaju

Novosti online

24. 06. 2021. u 11:54 >> 12:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Bakira Izetbegovića koji je podržao izglasanu Rezoluciju o Srebrenici u Crnoj Gori, rekao je da ga ne zanimaju sukobi i da je politička snaga koju ima zasnovana na rezultatima.

ВУЧИЋ О ИЗЕТБЕГОВИЋУ: Када бих му одговорио подигла би се кука и мотика, али мене сукоби не занимају

Foto A. Stanković

- Primetio sam drugu izjavu, Bakira Izetbegovića, a o tome što pričaju kakav sam ja mogu da kažem da oni pominjajući mene pokušavaju sebe politički da podignu. Na te lične stvari ne želim da odgovaram, jer me sukobi ne zanimaju. Politička snaga koju imam zasnovana je na rezultatima - rekao je Vuči.

- Zabrinula me je izjava koja govori o nepostojanju svesti o realnosti u kojoj živite. Da vam neko govori da Kosovo nije Srbija... A to govori Bakir Izetbegović. Zamislite da želim da budem zlonameran i da mu odgovorim onako kako bih mogao da mu odgovorim, a pretpostavljate već šta bi odgovor mogao da bude. Tada bi se podigla i kuka i motika zbog mog odgovora. Ta Bakirova izjava govori o nedostatku planova za budućnost o nedostatku programa i bilo čega što bi značilo odustajanje od svojih maksimalističkih izjava i prihvatanje drugih koji dugačije misle. Zato s pažnjom i poštovanjem uzimam ono što oni govore. Gledam da ćutim i pokušam da taj brod koji se zove Srbija usmerimo ka mirnoj i sigurnoj luci - rekao je Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)