SIN RATKA MLADIĆA O GENERALU: Smireniji je nego pre, vratili smo se normalnim porodičnim razgovorima

Novosti online

20. 06. 2021. u 14:38

GENERAL Ratko Mladić nedavno je pred Haškim tribunalom pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH, a samo deset dana kasnije crnogorski parlament usvojio je sramnu rezoluciju kojom se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici.

СИН РАТКА МЛАДИЋА О ГЕНЕРАЛУ: Смиренији је него пре, вратили смо се нормалним породичним разговорима

Foto Tanjug

Darko Mladić kaže da je njegov otac i očekivao ovakvu presudu i da mu je čak, stiče se utisak, laknulo što je sve napokon prošlo.

- Meni on sada deluje smirenije nego pre presude, a mi smo se vratili normalnim porodičnim temama, ne razgovaramo više preterano o presudi. Više se interesuje da se čuje sa decom za to kratko vreme koje ima na raspolaganju – kaže Darko Mladić.

Kada je reč o tome gde će služiti kaznu, Mladić kaže da je to zasad neizvesno, a da je veliku buru izazvala Velika Britanija koja se na sednici Saveta bezbednosti UN ponudila da general odsluži kaznu u njenom zatvoru.

- Radovan Karadžić je čekao nešto manje od dve godine od presude da bude prebačen u Veliku Britaniju. Sve je još neizvesno, on se time zasad ne opterećuje, a neće imati ni priliku da o tome odlučuje. To će zavisiti od drugih okolnosti na koje mi nemamo uticaj – kaže generalov sin.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)