Posle ”Adria tura” i Plenković ide na testiranje na koronu

J. KERBLER

ponedeljak, 22. 06. 2020. u 10:33

После ”Адриа тура” и Пленковић иде на тестирање на корону

Foto: AP

Korona u Zadru na spektakularnom teniskom turniru ”Adria tur” dovela je u pitanje i hrvatske izbore koji treba da se održe 5. jula

ZAGREB, od stalnog dopisnika


Korona u Zadru na spektakularnom teniskom turniru ”Adria tur” dovela je u pitanje i hrvatske izbore koji treba da se održe 5. jula. Nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković kratko razgovarao sa Novak Đokovićem, Goranom Ivaniševićem, Marinom Ćilićem i još nekim teniserima,verovatno će i on morati na testiranje, a već prva testiranja supokazala da su u Zadru pozitivne još tri osobe, među kojima i Borna Ćorić. ”Molim sve koji su bili u kontaktu sa mnom da se testiraju i jako mi je žao ako sam bilo kome prouzrokovaoproblem. Dobro se osećam i nemam simptome”.

Za Plenkovića bi to sada bilo drugo testiranje, jer se već jednom testirao, a nagli porast zaraženih i u Zagrebu ukazuje da će epidemiolozi narednih dana morati da donesu odluku hoće li građani na izbore ili će biti odloženi. U Zadar jeupućena ekipa epidemiloga, kako bi se utvrdilo da li se zaraza proširila, a u ovom času je nakon testiranja 23 sportista uz Ćorića pozitivan i trener bugarskog tenisera Grigora Dimitrova i još jedan trener. ”Svesni smo da je ugrožena i turistička sezona, ali se nadamo da će turisti ipak i dalje da dolaze. Više neće biti moguće posete u bolnicama, a tek onda ćemo donositi nove odluke”, kaže dr. Branko Dukić, gradonačelnik Zadra.

Nije za sada poznato gde su se učesnici turnira zarazili, a zagrebački epidemiolog dr. Bernard Kaić kaže da su mnogi od učesnika turnira bili u noćnom klubu u Zagrebu.