„Čekali su da bude sama, uperili cevi u nju, polomili sliku mog pokojnog oca i demolirali kuću: Knežević o detaljima hapšenja majke (VIDEO)

V. KADIĆ - M. SEKULOVIĆ

01. 02. 2020. u 13:16

Poslanik crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je danas da je policija čekala da on i njegov brat Mirko otputuju za Beograd kako bi pretresli njihovu porodičnu kuću

„Чекали су да буде сама, уперили цеви у њу, поломили слику мог покојног оца и демолирали кућу: Кнежевић о детаљима хапшења мајке (ВИДЕО)

Milan Knežević posle premetačine u kući u Mojanovićima u Zeti

CRNA Gora se ne smiruje. Posle hapšenja Ratke Knežević, majke jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta, Milana Kneževića, tenzije u Podgorici, a i šire, podignute su. Mnogi građani osuđuju stavljanje "lisica" na ruke omiljene učiteljice koja je četiri decenije vaspitavala generacije đaka širom Crne Gore i ostavila neizbrisiv trag. Do zuba naoružana policija pretresla je porodičnu kuću Kneževića u zetskom selu Mojanovići, prevrnula sve što joj se pod rukama i nogama našlo, lomeći inventar, kućna vrata, lomeći i gazeći porodične slike, bacajući po sobama garderobu, knjige... Sve se odigralo dok je njen sin Milan bio u Beogradu sa bratom Mirkom.

Policija je, kako je na konferenciji za novinare posvedočio Milan Knežević, čekala da ode u Srbiju, kako bi krenuli u akciju, s obzirom na to da je sudija za istrage Miladin Pejović 28. januara izdao nalog za pretres kuće.

- Tri dana su znali da postoji naredba i mogli su da je pretresu kada smo u kući brat i ja. Čekali su da odemo u Beograd i organizovali akciju na ženu od 69 godina - rekao je Knežević, dodajući da njegov brat Mirko nije uradio ništa protiv zakona. - Moj brat je mesecima pod merama tajnog nadzora. Policija je toga dana upala u kuću u zoru, u 5.20, ne dozvolivši majci da im otvori vrata. Duge cevi su uperili u nju. To im je bilo malo, pa su, demolirajući kuću, polomili fotografiju mog pokojnog oca, što je majku dodatno potreslo.

Policajcima je, kaže Knežević, i to bilo malo, pa su njegovoj majci Ratki stavili lisice na ruke i spustili je u čuvenu "betonjerku". Sve što su našli nakon "prevrtanja" kuće bila su, dodaje, dva telefona stara 15 godina, sablja koju je dobio na poklon i risiver sa video-nadzorom, verovatno da obrišu snimke. Knežević ističe da su policajci istovremeno upali i u kuću njegovog brata od strica, kao i još nekoliko familija u Zeti.

- NJihov jedini greh je što se protive Zakonu o slobodi veroispovesti i što učestvuju na molebanima i litijama. Ako je Milo Đukanović mislio da ćemo da odgovorimo agresivno, grdno se prevario. Odgovor će mu biti narod na sledećim molebanima - poručio je Milan Knežević.

Ratka Knežević po izlasku iz pritvora sa čelnicima DF Foto Fejsbuk

Iz Uprave policije tvrde, međutim, da su zakonito pretresli kuću Kneževića, ali i sve ostale u kojima su bili u Zeti. Osnov za pretres na 17 lokacija bio je, kako se navodi, napad na policijske službenike. Navode da je u Golubovcima 29. decembra povređeno devet policijskih službenika, od kojih D. Ž. teže.

U subotu se oglasio i Andrija Popović, lider Liberalne partije, članice vladajuće većine u parlamentu, koji je poručio da neće dozvoliti, bez obzira na "nameru Srpske pravoslavne crkve i njenih pomagača, da se od države napravi pravoslavna džamahirija". U međuvremenu, potpredsednik Saveta NVO "Crnogorska pravoslavna crkva" Stevo Vučinić izjavio je da Crna Gora treba da bude zahvalna zvaničnom Vašingtonu i Berlinu na zaštiti od velikosrpskog i ruskog hegemonizma i Zagrebu "koji lobira za nas u EU, jer bi nas u protivnom pojeli s opancima.
I KAMION U TROBOJCI

CRNA GORA ovih dana osviće u trobojci, znamenju iz vremena Kraljevine Crne Gore, pod kojom je Nikola Petrović 1905. na Cetinju krunisan za kralja. U Nikšiću jedan kamiondžija, opoziciono orijentisan, dosetio se kako da doskoči režimu - svog četvorotočkaša ofarbao je u tri boje!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

POZIVAM SVE VAS

01.02.2020. 14:34

Ministar Dacic je apsolutno u pravu. Sve sto Srbi sada moraju uraditi je bojkot. Apsolutni i totalni bojkot hrvatskih i crnogorskih proizvoda kao i hrvatskog i crnogorskog turizma. Na taj nacin ce se i Crna Gora ali i Hrvatska dozvati pameti. Jel postoje ljudi koji znaju kako organizovati kampanju bojkota na socijalnim mrezama? Ako postoje ja ih molim da nesto ucine povodom ove agresije na srpski narod.

Miko

01.02.2020. 17:45

@POZIVAM SVE VAS - Šta se tu ima organizovati?? Pa je nisam išao u milovu goru od kad je postala njegova. Rodjen sam u vojvodini,rodbina mi je sv u cg,možemo se gledati ako dodju u goste,ja tamo NE IDEM !! Kad skinu poturicu sa vlasti i oslobode se,može,ovako ne !

Miso

01.02.2020. 17:05

Nemogu da verujem,stvarno...Sto je Hitler radio Jevrejima u drugom svetskom ratu,, to Milo danas radi Srbima u Crnoj Gori...