GLAVNOM uredniku crnogorskog portala "Borba" Draženu Živkoviću danas je uručen poziv za saslušanje po nalogu Policijske uprave, Odseka za suzbijanje privrednog kriminala. Saslušanje je zakazano za sutra radi "prikupljanja obaveštenja".

- Ovo doživljavam kao još jedan pritisak na moj, častan i pošten novinarski rad - navodi Živković za "Novosti". - Nakon hapšenja, zatvaranja, raznih vrsta pritisaka, sad se ponovo kreće na mene i na "Borbu". Nijesam ja kriv što je "Borba" za godinu dana postala veoma uticajan medij. To očigledno mnogima smeta. Zaista nemam pojma što bih ja bio interesantan Odsjeku za privredni kriminal, jer niti imam firmu niti bilo kakvo poslovanje, novčane transakcije ili bilo šta drugo što ima veze sa privredom. Zato sam ubijeđen da je ovo samo maska za novi pritisak na mene i "Borbu". Čudno je da sam ja meta, a da niko ne istražuje milionske malverzacije po Crnoj Gori.

Živković navodi i da je o ovome obavestio sve Ambasade u Crnoj Gori i Kancelariju EU u Podgorici.


PROČITAJTE JOŠ: Novi atak na novinare u Crnoj Gori: Saslušan vlasnik „Borbe“

Urednik "Borbe" je poslednji put privođen 12. januara zajedno sa urednikom portala IN4S Gojkom Raićevićem, zbog vesti koja je navodno raširila paniku, pod nazivom "Eksplozija u Vili Gorica?" Posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, dan kasnije, pušten je na slobodu.

I tada su jedan i drugi komentarisali da je "nesumnjivo reč o zavijri Policije, Sudstva i Tužilaštva, kojom koordiniše Američka ambasada".

Ranije, krajem decembra prošle godine Živković je priveden po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, a posle prijave Demokrata iz oktobra, zbog teksta koji je objavljen dva meseca ranije u vezi sa navodnim lažnim fakturama te partije, kako je tvrdio u Beogradu uhapšeni podgorički biznismen Dejan Lakić.