PODGORIČANIN Mario Milošević (39) tvrdio je u utorak u Višem tužilaštvu u Podgorici da nema nikakve veze sa ubistvom Cetinjanina Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. godine na Cetinju.

To je novinarima saopštio punomoćnik porodice Đuričković advokat Damir Lekić.

- Milošević je izneo odbranu, ali nije hteo da odgovara na pitanja tužilaštva, njegovog advokata i punomoćnika oštećenog. Negirao je izvršenje dela, rekao je da je pokojnog Đuričkovića poznavao samo "zdravo za zdravo", da nisu imali nikakvih poslova, niti da su imali bilo šta dobro niti loše. Izrazio je žal zbog toga što se tome čoveku desilo i rekao da nema bilo kakve veze s delom - kazao je advokat Lekić.

On dodaje da je osumnjičeni Milošević kada mu je pročitana naredba o sprovođenju istrage, rekao da su to za njega "španska sela" i da se šokirao kada je to video u medijima.

Pročitajte još - Mario Milošević negirao ubistvo Kruščića i članstvo u kriminalnoj grupi Bešovića

Radomir Đuričković ubijen je 10. oktobra 2016. godine.

Prema prvoj optužnici smrtonosne hice u Đuričkovića ispalio je Igor Mašanović. Milošević je, prema tom tužilačkom aktu, dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao Vukota Vujačić.

Pored ovog zločina, Milošević se sumnjiči i da je direktni izvršilac ubistva Miodraga Kruščića u Podgorici i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je između ostalog odgovorna i za ranjavanje novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

HAPŠENjE

MILOŠEVIĆ je uhapšen sredinom jula prošle godine na Kosovu, po poternici Interpola Podgorica, a do danas nije podignuta optužnica protiv njega.