Milo nije pozdravio Irineja

V. K.

30. 09. 2019. u 13:30

Мило није поздравио Иринеја

Foto Tanjug / Milo Đukanović

Šef kabineta se u usmenoj komunikaciju uobičajeno zahvalio na pozivu i obavestio, o javnosti već poznatoj činjenici, da je predsednik u to vreme u Njujorku
PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović nije se izvinio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju što ne može da bude prisutan na proslavi 800 godina autokefalnosti SPC i svetosavlja u Boki i Crnoj Gori, koja se održala u manastiru Podlastva u Grblju, iako je poglavar SPC na "Trpezi ljubavi" kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i poručio da mu je žao što ne može da prisustvuje jer je sprečen.

PROČITAJTE I: Patrijarh Irinej: Ne napuštajte svoju otadžbinu, opstaćemo kao narod

- Šef kabineta se u usmenoj komunikaciji uobičajeno zahvalio na pozivu i obavestio, o javnosti već poznatoj činjenici, da je predsednik u to vreme u Njujorku. Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo. Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi sa priznavanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona - saopšteno je iz Službe za informisanje predsednika.

Za sveštenstvo i monaštvo Mitropolije crnogorsko-primorske i njene eparhije, kako navode, povlačenje priznavanja Kosova je značajnije od Đukanovićevog izvinjenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Кука вица

30.09.2019. 13:52

Каће Мило да подржави џамије и католичке цркве?