ČLAN Opštinskog i Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Igor Golubović izabran je za predsednika Opštine Pljevlja. On je na tu funciju izabran na sednici lokalnog pljevaljskog parlamenta održanoj u petak, glasovima odbornika DPS, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke. On će na toj funciji zameniti partijskog kolegu Mirka Đačića, koji je 17. maja podneo ostavku. Protiv njegovog imenovanja su bili opozicioni odbornici.

Golubović je rođen 1972. godine u Pljevljima. Mašinski fakultet završio je u Podgorici. Radio je kao menadžer Opštine Pljevlja, u Direkciji javnih radova, a bio je i pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na funkciju prvog čoveka grada je prešao iz Rudnika uglja, gde je radio na poslovima direktora Sektora za strateško upravljanje i poslovnu transformaciju. Pre toga radio je u EPCG i CEDIS na rukovodećim poslovima na distribuciji električne energije.

Pročitajte još - Predsednik opštine Pljevlja podneo ostavku?

Golubović je nakon izbora kazao da će dati sve od sebe da bude predsednik Opštine svim građanima Pljevalja.

- Želim da naglasim i podvučem da će vrata Opštine Pljevlja biti otvorena za sve one koji su spremni da daju svoj lični doprinos, ukažu na probleme i predlože njihovo rešenje u cilju stvaranja boljih i lepših Pljevalja bez obzira na političko opredeljenje, s obzirom na to da sam radio u Opštini, a mislim da relativno dobro poznajem rad lokalne uprave - rekao je Golubović.

Vladislav Bojović iz Demokratske narodne partije kazao je da je izbor Golubovića za prvog čoveka grada podsmevanje građanima Pljevalja, jer ga, kako smatra Bojović, nije izabrao Opštinski odbor, već centrala DPS-a u Podgorici.

- Golubović je predložen jer ga centralna vlast drži u šaci i što je sklon raznim malverzacijama, a protiv njega je podnošena i krivična prijava. On će imati dva zadatka - da ćuti, sluša i zamajava Pljevljake - rekao je Bojović, dodajući da je Golubović pripadao ranijoj lokalnoj vlasti koja je najviše štete nanela Pljevljima, zaduživši je 21 milion evra.

Igor Golubović

Iz Demokratske partije socijalista poručuju:

- Manipulacije i spekulacije, zarad dnevnog politikantstva i sitnih poena ostavljamo onima kojima je kritika jedino što su znali i što znaju da rade.

PODELjENA MIŠLjENjA

ODBORNIK Socijaldemokrata Mersudin Halilović smatra da je Golubović dobro kadrovsko rešenje i očekuje da će posao predsednika opštine obavljati stručno i profesionalno.

Odbornik Nove Milan Lekić smatra da je Opština Pljevlja pred bankrotom i da se suočava sa krizom svake vrste. On je kazao da ova situacija nije nastala preko noći, već da je za nju kriva isključivo Demokratska partija socijalista.