Rožaje: Tihi sukob zbog prve fotelje

M. SEKULOVIĆ

24. 07. 2018. u 11:28

Рожаје: Тихи сукоб због прве фотеље

Građani čekaju predsednika prvog radnog dana, Foto Privatna arhiva

U Rožajama tek posle dva meseca od lokalnih izbora počinje formiranje vlasti. Husovića podržalo 64, a Nurkovića 73 člana odbora

U ROŽAJAMA, uprkos ubedljivoj pobedi Bošnjačke stranke na lokalnim izborima održanim 27. maja, tek posle dva meseca počinje formiranje lokalne vlasti. Na sednici OO BS Rožaja, Rahman Husović je dobio poverenje 64 člana odbora, a Ejup Nurković 73, tako da je izvesno da on ostaje na funkciji predsednika opštine, dok će funkciju predsednika SO obavljati, takođe kadar BS, Almir Avdić.

- Izbori su prošli u fer i prijateljskoj atmosferi. Posle imenovanja na funkciju predsednika opštine, nastojaću da nastavkom investicionog ciklusa opravdam poverenje građana, ali i stranačkih kolega - kazao je kratko Nurković, posle sednice OO BS.

Izbor je prolongiran zbog tihog sukoba, koji je na momente izbijao u javnost, unutar dva tabora u Bošnjačkoj stranci, koji je isplivao i na poslednjoj sednici OO BS Rožaje, na kojoj se odlučivalo o imenima budućih čelnika opštine.

Najviše nedoumica u članstvu, ali i među čelnicima opštinskog odbora, i vrha stranke, izazivalo je pitanje funkcije predsednika opštine. U igri su do poslednjeg momenta bila samo dva imena, dosadašnjeg predsednika Ejupa Nurkovića i predsednika OO BS Rožaje Rahmana Husovića, koji za razliku od protivkandidata nije bio “po meri” lidera Rafeta Husovića.

- BS Rožaje ima 19 od 34 mandata. Sami možemo da formiramo vlast u opštini - kazao je nedavno Rahman Husović, očekujući stav Predsedništva BS po tom pitanju.

Ejup Nurković, Foto Opština Rožaje

Husović nije komentarisao rad Nurkovića u proteklom mandatu, ali je naglasio da “ne može reći da radi loše, ali da građani nisu prepoznali da radi dobro”.

- Imam pouzdane izvore da u svim mesnim odborima stranke imam podršku i članova i aktivista partije - kazao je Husović, preporučujući sebe za funkciju prvog čoveka Rožaja.


SUPROTNI STAV

RAHMAN Husović je naglasio da nije protiv saveza ako će biti u korist opštine i građana, ističući da je ipak za opciju samostalnog formiranja vlasti, odnosno bez DPS i SD. To nije po volji čelnika BS, koji su koalicioni partneri u državnoj, ali i u lokalnoj vlasti u nekoliko opština.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije