CG primorje: Rusi prodaju - Turci kupuju

S. Gregović

11. 04. 2018. u 13:29

ЦГ приморје: Руси продају - Турци купују

Foto: N.Fifić

Menja se vlasnička struktura nekretnina na crnogorskom primorju. Rusi se polako povlače sa ovog područja, a sve češće u ulozi kupca nalaze se investitori iz Turske

Na crnogorskom primorju glavni investitori više nisu Rusi. Oni se polako povlače sa ovog područja, a dolaze Turci. Novoizgrađene stambene zgrade u Budvi uzimaju ulagači sa Bosfora. Velika ponuda i slaba kupovna moć nekadašnje srednje klase uslovili su i pad cena. Ali ne mnogo. U Budvi se kvadrat "drži" na nivou od 1.200 do 2.500, pa i 3.000 evra.

- Došlo je do velike promene na tržištu - kaže Tomislav Ranković iz poznate agencije "Kamin" u Budvi. Sada su Rusi, koji su bili glavni kupci nudeći velike pare za stanove, kuće i placeve - prodavci. A kupci su Turci.

Ranković ističe da je puno turskih kupaca koji uzimaju stanove, ali i poslovne prostore. Po svoj prilici, kaže, oni hoće da imaju "crnogorsku adresu", pa najčešće stanove koje su kupili izdaju. Neke prostore i zakupljuju i otvaraju butike sa nakitom, ali i drugu robu. Pojedinci se spremaju za otvaranje ugostiteljskih lokala.


PROČITAJTE JOŠ:
Šekularci ne žele da daju zemlju

U ponudi je i veliki broj vila u okolini Budve, naročito oko plaže Jaz, i u Bečićima. Raskošne kuće sa bazenima, čija je površina od 250 do 300 kvadrata nude se za 200.000 do 350.000 evra.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Racun bez krcmara

11.04.2018. 21:10

Od Sv. Stefana do Draca se prostire Srpsko primorje. Nemojte da bude "nijesmo znali' pa su krivi "Veljeserbi".

VELJU BOGAMI

11.04.2018. 23:49

POTUR(C)ISE SE MONTENIGERI. Masala, sad ucite turski, nece vam vise smetat srpski paradajz-turisti, kako nas odavno nazivate, zamenice nas kupaci u dimijama, i sarvalama. BUJRUM BIVSA BRACO.