Rusija nije zemlja kojoj je moguće nešto oduzeti: Pompeo izjavio da je Ukrajina izgubila Krim?

Tanjug

05. 02. 2020. u 09:35

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je Ukrajina izgubila Krim, da to znaju svi svetski igrači, a da Rusija nije jedna od zemalja kojoj je moguće nešto oduzeti, preneli su pojedini ukrajinski mediji

Русија није земља којој је могуће нешто одузети: Помпео изјавио да је Украјина изгубила Крим?

Majk Pompeo / Foto AP - Patrick Semansky

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je Ukrajina izgubila Krim, da to znaju svi svetski igrači, a da Rusija nije jedna od zemalja kojoj je moguće nešto oduzeti, preneli su pojedini ukrajinski mediji.

Prema navodima ukrajinskog portala "Novo vreme", Pompeo je rekao na zatvorenom sastanku sa krimsko-tatarskim aktivistima tokom posete Kijevu, odgovarajući aktivistkinji Emini DŽaparovoj, koja je rekla da Amerika mora "da drži Krim u vidokrugu svoje spoljne politike", preneo je Sputnik.

Izvori su preneli da je tokom sastanka DŽaparova zamolila Pompea da pomogne u organizaciji konferencije o Krimu u Vašingtonu, ali kako se navodi, sudeći po izrazu Pompeovog lica tokom odgovaranja na to pitanje bilo je jasno da su njegovi prioriteti sasvim drugačiji od učešća na tom događaju.

Rusija je anektirala Krim 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Ukrajini, na kome je za ujedinjenje sa Rusijom glasalo 96,77 odsto birača Krima i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Србин

05.02.2020. 10:02

Само Русија и уз њу остале, пре свега земље из Азије, могу да победе ове злотворе и ослободе човечанство. Живела Русија!

Миро Марковић

05.02.2020. 10:03

Крим је био руска територија још од времена када је Америка тек била основана. Украјiна је вештачка дршава, која је створена за време Jеврејина Леwина и његових Хазара а на штету великог руског царства. Украјина је, као и Хрватска у бившој Југославија, скрпљена од низа неспојивих простора, који јој никада нису припадали. Као таква, мора да се распадне, јер њен народ није државотворан. Све што више време пролази и једна и друга комунистичка држава губе своје најмлађе и нестаће током времена.

Samba

05.02.2020. 10:12

Medjuzavisnost je uslov opstanka. Politiku i medjuljudske odnose i odnose izmedju drzava i velikih sila ne treba graditi na oduzimanju drugima onoga sto im je vazno, vec na izbalansiranim davanjima i primanjima - malo vi date njima a malo oni vama, a u međuvremenu svako brine o sebi dok god moze bez tudje pomoći ili davanja drugih. Dajte prvo vi drugima ono sto im je potrebno da bi imali i oni vama da daju kada vama to bude bilo potrebno. Uzmete li njima a ne date za uzvrat, oduzeli ste i sebi.