Tramp: Napredak u trgovinskim pregovorima sa Japanom

Tanjug

nedelja, 26. 05. 2019. u 12:53

Трамп: Напредак у трговинским преговорима са Јапаном

Foto Tanjug / AP

Američki predsednik Donald Tramp istakao je danas tokom posete Japanu da je postignut veliki napredak u trgovinskim pregovorima sa Tokiom

Američki predsednik Donald Tramp istakao je danas tokom posete Japanu da je postignut veliki napredak u trgovinskim pregovorima sa Tokiom.


“Poljoprivreda i govedina su u velikoj meri u igri. Mnogo toga nas očekuje posle parlamentarnih izbora u Japanu u julu, kada očekujem velike brojeve, "napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, nakon što je sa japanskim premijerom odigrao partiju golfa.


Očekuje se da Tramp i Abe u ponedeljak razgovaraju o trgovini, ali zvaničnici su skeptični kada je reč o mogućnosti za dogovor, prenosi Rojters.


PROČITAJTE JOŠ - TRAMP JAPANCIMA: Nema boljeg vremena za investicije u SAD


Tramp je nezadovoljan velikim trgovinskim suficitom Japana i razmatra uvođenje visokih tarifa na izvoz japanskih autombila ukoliko ne bude postignut bilateralni trgovinski sporazum.


U jučerašnjem obračanju grupi biznismena, američki predsednik je rekao da je napredak postignut.


PROČITAJTE JOŠ - Tramp sleteo u Tokio nakon zemljotresa u Japanu


"Sa ovim sporazumom nadamo se da ćemo se pozabaviti trgovinskim disbalansom, ukloniti prepreke za izvoz SAD i obezbediti pravičnost i reciprocitet u našim odnosima. Približavamo se tome”, istakao je Tramp.


On je podsetio da je samo prošle nedelje izvoz goveđeg mesa iz SAD dobio je pun pristup tržištu u Japanu, prvi put od 2000. godine.


“Pozdravljamo vašu podršku u ovim naporima i nadamo se


da ćemo uskoro imati još nekoliko objava, od kojih će neke u narednih nekoliko meseci biti veoma značajne”, rekao je Tramp.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije