RUSIJA ODBRUSILA AMERICI: Rasparčali ste Jugoslaviju, razdrobili Libiju, napravili rat u Iraku, a nas treba da bude sramota???

Novosti online

subota, 24. 02. 2018. u 13:59

РУСИЈА ОДБРУСИЛА АМЕРИЦИ: Распарчали сте Југославију, раздробили Либију, направили рат у Ираку, а нас треба да буде срамота???

Ilustracija / Foto Thinkstock

Izjava američkog predsednika Donalda Trampa o ciljevima SAD u Siriji i „sramoti“ Rusije nema nikakve veze sa realnošću
Izjava američkog predsednika Donalda Trampa o ciljevima SAD u Siriji i „sramoti“ Rusije nema nikakve veze sa realnošću - sramota treba da bude Ameriku zbog toga što je rasparčala Jugoslaviju, razdrobila Libiju, kao i zbog rata u Iraku, izjavio je šef Komiteta Državne dume Rusije za bezbednost i odbranu Leonid Slucki.

Trampovi motivi, kako je rekao Slucki, više su nego jasni - SAD žele da pripišu sebi pobedu nad terorizmom i istovremeno umanje učinak Rusije i njenih partnera kada je reč o pronalasku rešenja za sirijski krizu.

- To, međutim, nema nikakve veze sa realnošću. Rusija se, za razliku od SAD, u Siriji nalazi kako bi pružila pomoć u borbi protiv terorističke organizacije IS, čije je stvaranje, uzgred budi rečeno, inicirala Amerika svojom politikom na Bliskom istoku - rekao je on. Slucki je podsetio i da Rusija sve što čini u Siriji čini na zakonskim osnovama, na zvanični zahtev sirijskih vlasti.

- Mi smo se borili i borićemo se protiv terorista, ne pokušavamo nasilnim putem da oborimo režim u skladu sa sopstvenim geopolitičkim interesima, dok je Amerika sve vreme pokušavala da rasturi zemlju na delove, ne mareći za njene građane - istakao je Slucki.

Prethodno je Tramp rekao da se SAD u Siriji nalaze samo sa jednim ciljem - da reše problem IS-a, nakon čega će se vratiti kući. Takođe je rekao da je „sramota“ to što Rusija i Iran čine u Siriji.

- To što su Rusija, Iran i Sirija nedavno sproveli je humanitarni bezobrazluk. Mi smo tamo samo sa jednim ciljem - da rešimo pitanje IS-a i da se vratimo kući. U principu smo svoj zadatak ispunili, ali to što su te tri zemlje učinile je sramota - rekao je Tramp.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

U principu smo svoj zadatak ispunili

24.02.2018. 14:12

Niste ispunili ništa. Asad je i dalje na vlasti, niste preuzeli Siriju pod svoje, nema našte za vas u Siriji, niste izašli na granicu Irana preko Sirije,

Гојко

24.02.2018. 14:15

Ne znam zašto im nije pomenuo i rat u Avganistanu,jer je to najduži rat u koji su se SAD uplele u njenoj istoriji / 17 godina,već traje neprekidno / i iz koga bez pomoći Rusije,ne mogu da se izbave.

Ђорђе С.

24.02.2018. 17:43

@Bojan - Камо среће! Смучио ми се овај Windows 10 (чак не може ни неке преузете закрпе да инсталира)! Користим га, као и већина других, само због увреженог мишљења да је највише програма написано за тај OS. Некада јесте тако било, али све више увиђам да данас нема области за коју нису написани програми који раде под другим OS (много брже и са мање багова, а неки су уз то и freeware)!

Deki

05.04.2018. 02:24

@Bojan - E ovako posto imam poslovni kanal na jutjubu imam uvid u statistike posetilaca i mogu da vidim koje operativne sisteme ljudi najcesce koriste na PRVOM MESTU JE LINUX!!! NA DRUGOM JE ANDROID!!! A NA TRECEM JE WINDOWS!!! Za tim ih slede IOS,CHROMECAST,MACHINTOSH itd...

MiRa

24.02.2018. 15:06

Mene samo zanima dali ameri stvarno veruju u ono što izjave. Ako veruju, dali misle da je ostali svet toliko glup da i on poveruje u njihove laži i besmislice.

Vatro Marx

24.02.2018. 17:13

Nema kod njih svadje samo prepucavanjea da bi dosli do kriticne situacije nasli bizajednicko rjesenje. Plase se izmedju sebeoni dobro znaju da pobdnika nena, ustvariu ratu su najveci gubitci da narod najvisestrada.

vladimir

24.02.2018. 19:59

Sve naciste, koje je mogla da spase, posle kapitulacije Nemačke, PORAŽENE od "Crvene armije" 1945. god., našla je utočište u Americi ili u njenim "destinacijama"! I nije čudno, da je koristila, kako pamet preživelih arijevaca /Verner fon Braun/, tako i ideologiju "nadljudi" i "više rase"!