Ovo je najbolji način da ostavite pušenje

Novosti online

22. 10. 2017. u 22:14

Tokom istraživanja, naučnici su došli do saznanja da pušači koji „preseku“ i istog časa „bace cigarete“ imaju čak 25 odsto veće šanse da posle četiri sedmice i dalje ne puše, ali i 42 odsto više šansi da ne puše ni u narednih šest meseci

Ово је најбољи начин да оставите пушење

Free Images Pixabay

Tokom istraživanja, naučnici su došli do saznanja da pušači koji „preseku“ i istog časa „bace cigarete“ imaju čak 25 odsto veće šanse da posle četiri sedmice i dalje ne puše, ali i 42 odsto više šansi da ne puše ni u narednih šest meseci.

To, nažalost, ne važi za one koji su postepeno prestajali da puše pre nego što su konačno i „presekli“.

Naime, objašnjenje se krije u tome što su osobe koje su smanjivale broj ispušenih cigareta teže odlučile da definitivno „preseku“, a ta praksa ujedno pojačava i potrebu za cigaretama.

Ako pak prelomite da ne pušite, onda se odmah mirite sa tim da cigarete neće biti deo vašeg života u narednom periodu. Takođe, mentalno će vam biti lakše i vaše telo neće tražiti nikotin.

Godinu dana nakon što prestanete da pušite, rizik od kardiovaskularnih bolesti će se smanjiti za 50 odsto, a deset godina kasnije, smanjiće se upola i rizik od upale pluća.(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Раде

23.10.2017. 02:44

Цигарете нас чине слабим јачајте свој дух и прекинуте са пушењем сво време не дозволите да вам воља ослаби укус победе након неколико (100% после 7 не више) испуниће вас срећа и задовољство .Остаје вам здравље,срећа и пара и неће вам бити јасно како сам могао-ла ....држим вам палчеве.