U Bijeljini je danas gradonačelnik Mićo Mićić dao znak za start treće etape Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, koja će biti vožena od Bijeljine do Teslića. Ovaj sportski događaj se održava 13. put i rezultati koje biciklisti ostvare biće bodovani u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Pre starta glavne trke, na Trgu kralja Petra su vožene dečja trka i organizovani drugi zabavni sadržaji, prvenstveno za decu i mlade.

- Bijeljina već godinama učestvuje u organizaciji dela trke koja se vozi od Beograda do Banjaluke. Hvala organizatorima za jedan pravi sportski spektakl i organizaciju na vrlo visokom nivou. Danas je u našem gradu, ovim povodom, i nekadašnji ambasador Francuske Rolan Žil u BiH, koji je veliki prijatelj Bijeljine, što nam čini posebnu čast - istakao je Mićić, dodajući da će Gradska uprava uvek rado podržavati ovakve sportske manifestacije.

Pročitajte još: BICIKLISTIČKI KARAVAN: Od Ugljevika produžili do Brčkog

Klaudija Kaćeroni Žil, koja je 12 puta bila sjetski šampion u biciklizmu, poručila je da je srećna što je danas u Bijeljini.

- Bila sam ovde i pre pet godina i veoma sam radosna što sam opet došla, s obzirom na veliki broj prijatelja koje ovdje imam. Ovo je vrlo kvalitetna trka, koja je velika prilika za mlade vozače da se dokažu i dođu do velike scene - istakla je Žil.

Ambasador Rolan Žil, koji je, prema rečima organizatora, nazaslužniji za svetsko prvenstvo u biciklizmu, koje će biti održano u Banjaluci 2021. godine, istakao je da je ova ideja nastala pre dve godine.

- Banjaluka će organizovati svetski šampionat u biciklizmu, što će biti veliki događaj za čitavu Republiku Srpsku, sa preko 6000 takmičara iz 30 zemalja. Trka Beograd-Banjaluka je najbolja priprema za svetski šampionat - ocenio je Žil.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske i trke Beograd- Banjaluka Vladimir Kuvalja zahvalio se gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi na saradnji.

- Ponosni smo što imamo priliku da opet budemo u Bijeljini i očekujemo saradnju i u narednom periodu - naveo je Kuvalja.

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka počela je 18. aprila i prva etapa je vožena pravcem Beograd-Šabac-Pavlovića most-Zvornik- Bijeljina-Vlasenica. Druga etapa je bila na pravcu Vlasenica-Brčko-Ugljevik-Lopare, a treća etapa je ova od Bijeljine do Teslića, da bi poslednja etapa bila vožena na pravcu Prnjavor-Derventa-Srbac-Laktaši-Banjaluka. Ove godine na trci učestvuje 180 takmičara iz čak 30 država.

Za podršku biciklističkoj trci iz gradskog budžeta Bijeljine je izdvojeno 10.000 konvertibilnih maraka.