TREBINjSKA policija proteklog vikenda pronašla je 30-godišnjeg ruskog državljanina kod koga je primećena nesposobnost komunikacije i nesnalaženje zbog čega je smešten u opštu Bolnicu u Trebinju, a pretpostavlja se da su ga u takvom stanju bez ičije kontrole ostavili njegovi roditelji.

Građani Trebinja u subotu su prijavili policiji da se u jednom trebinjskom naselju nalazi nepoznata osoba koja ulazi i izlazi iz zgrada, a prilikom njegove identifikacije otkriveno je da se radi o državljanu Rusije, da ima zadravstvenih problema i nije sposoban da komunicira, pa je zbog sumnji da boluje od autizma smešten u bolnicu.

Pročitajte još: Struja iz Trebinja oslonac za Srpsku

Kako nezvanično saznajemo državljanin Rusije kod sebe je imao ruksak, pasoš i nešto novca, a naknadno je utvrđeno da je u BiH ušao 26. juna zajedno sa ocem i majkom, koji su ga, kako se pretpostavlja, ostavili u Trebinju.

Njih troje su iz pravca Crne Gore zajedno ušli u BiH u večernjim časovima, a svega 40 minuta kasnije na graničnom prelazu Zubci, na putu Trebinje - Herceg Novi, evidentirano je da su BiH napustili samo otac i majka.

Mladić nije bio u stanju da objasni odakle je došao, gde živi, gde je smešten u Crnoj Gori pa je u potragu za roditeljima sem PU Uprave Trebinje i Službe za poslove sa strancima BiH uključena i crnogorska policija.

A, upravo crnogorski policajci locirali su roditelje u ponedeljak 2. jula u Tivtu, odakle se otac samo javio da će u toku dana doći po mladića i nije objašnjavao zbog čega i kako mu se sin našao sam u takvom zdravstvenom stanju u Trebinju.


ČETIRI DANA LUTAO GRADOM

MLADIĆ je praktično četiri dana sam lutao jednim od trebinjskih naselja sve dok ga nisu primetili građani, prijavili policiji, nakog čega je smešten u Bolnicu.