Demokrate napale Lutovca zbog Bastaća

D. M.

subota, 06. 06. 2020. u 09:40

Демократе напале Лутовца због Бастаћа
Izlazak Đilasovog zamenika na glasanje u Starom gradu izazvao haos u Demokratskoj stranci

TOTALNI haos nastao je u petak u DS zbog najava da će Marko Bastać, zamenik Dragana Đilasa u Stranci slobode i pravde, ipak izaći na izbore u opštini Stari grad.

Kako tvrde naši izvori, ogroman broj demokrata oglasio se u internim stranačkim vajber-grupama, ne krijući ogorčenje zato što odborima DS nije dozvoljeno da izađu na birališta na lokalnom nivou, a Đilasova "desna ruka", skrivena iza grupe građana "Svim srcem da sačuvamo Stari grad", ulazi u izbornu trku u poslednjem trenutku. Demokrate su žestoko napale stranačkog šefa Zorana Lutovca, poručujući mu da su "namagarčeni", da je bojkot očigledno propao i da ih je "Đilas preveslao".

S druge strane, ne stišava se ni sukob zbog odluke Izvršnog odbora da suspenduje šest članova Statutarne komisije, jer su "presudili" da je sednica Glavnog odbora, koju je za 17. maj zakazala trećina nezadovoljnih članova - u skladu sa Statutom.

Član IO Bogdan Tatić poslao je prigovor na način na koji se odlučivalo o suspenziji, ukazujući na to da glasanje nije bilo tajno, već da su se svi praktično izjašnjavali u prisustvu šefa IO Dušana Kostadinovića.

Suspendovani članovi komisije još nisu dobili odluku o "kazni", a rok za to ističe u subotu. Suspendovani predsednik komisije Srđan Sandić rekao je da ne želi da komentariše ovu odluku IO, jer bi svako istupanje u javnosti tokom disciplinskog postupka bilo njegovo grubo kršenje.