KRUŠEVAC - MILUTIN Jeličić-Jutka prešao je u SRS i biće kandidat radikala za poslanika, potvrdio je za “Novosti” Vojislav Šešelj, lider radikala koji je u petak u Kruševcu.


Bivši predsednik opštine Brus, koji je izostanak sa današnjeg suđenja pred Osnovnim sudom u Kruševcu, gde odgovara za polno uzmeniravanje i nedozvoljene polne radnje, opravdao zdravstvenim problemima, pojavio se večeras na promociji Šešeljeve knjige o Srebrenici.


-Jutka se učlanio u stranku, biće kandidat na izborima, ići će na stranačku listu, planovi su da osvojimo vlast - navodi Vojislav Šešelj, predsednik SRS,koji je u Kulturnom centru promovisao svoju knjigu o Srebrenici.


-Biće kandidat za poslanika verovatno, a mogući su i drugi dogovori.


Pregovori za prelazak Jeličića u redove radikala traju već mesecima, od trenutka kada je Jutka imao srdačan susret sa Šešeljem na Sjamu knjigu u Beogradu prošle jeseni. Potom je Šešelj,kao podrška, počeo redovno da se pojavljuje na suđenju Jutki. Sve vreme je izjavljivao da je proces politički.Pročitajte još: "Bio u vezi sa maloletnicama i slavio smrt Đinđića": Šokantne tvrdnje o Jutki


Milutin Jelićić-Jutka je na vlasti sa kraćim prekidom od 2000.godine. Prvo je kao kadar Nove Srbije Velje Ilića vodio opštinu do 2008.godine u dva mandata, a potom je u dva navrata bio i narodni poslanik iste stranke. Zatim je skoro pet godina ponovo bio prvi čovek Brusa, a 2017.godine prešao je u SNS. Po izbijanju afere i pod pritiskom naprednjaka podneo je ostavku na mesto predsednika opštine, a potom i poverenika SNS u Brusu.STRANKA SE NE OSIPA”


VOJISLAV Šešelj je demantovao tvrdnje da mu se osipa SRS i izneo da su u toku kadrovska pomeranja,kao konsolidacija stranke pred izbore.


- Morali smo da razlvastimo one koji su zakazali, a sad neki među njima pokazuju da nemaju morala ni karaktera, pa lažu javnost u pogledu razaloga za podnošenje ostavke.-izneo je Šešelj uoči promocije knjige “U Srebrenici nije bilo genocida”.