Vučić: Srbija jedina iz regiona svih šest godina u Davosu

Tanjug

22. 01. 2020. u 09:35

Вучић: Србија једина из региона свих шест година у Давосу

Foto: Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je Srbija jedina zemlja iz jugoistočne Evropa koja je svih šest godina bila predstavljena u Davosu na najvećem svetskom ekonomskom i političkom forumu
Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je Srbija jedina zemlja iz jugoistočne Evropa koja je svih šest godina bila predstavljena u Davosu na najvećem svetskom ekonomskom i političkom forumu i istakao da je ove godine ostvareno dosta važnih kontakata sa svetskim liderima.


On je za RTS rekao da se učešćem u Davosu pokazuje značaj zemlje, ali ostvaruju i brojni kontakti.


"Imali smo važne kontakte sa šeficom Evropske komisije, ljudima iz najbližeg Trampovog okruženja. Bilo je kontakata sa mnogim evropskim liderima: premijerima, predsednicima, sa velikom biznis zajednicom", rekao je Vučić.


U Davosu se, kako kaže, predstavlja zemlja, njena stabilnost, šta može da ponudi potencijalnim investitorima.


"Mislim da smo taj posao dobro uradili", naglasio je predsednik.


On je naveo da su strani mediji pokazali da dobro poznaju ekonomske prilike u Srbiji i da je bilo mnogo više političkih pitanja, a posebno su se interesovali za odnos Srbije i Rusije.


Vučić kaže da je već više puta ponovio da je "sit pridika" kakve kontakte Srbija ima sa Rusijom i Kinom, a da lideri zapadno-evropskih zemalja imaju više kontakata i sarađuju više sa njima.


"Trgovinska razmena Srbije je 70 do 100 puta manja nego tih zemalja. Svaku priliku koriste da svoje proizvode prodaju Kini, da sve dobiju od Kine, da zarade na Kini, ali Srbi da ne sarađuju sa njima. Isto je i sa Rusijom", naveo je predsednik.


Dodaje da se "maloj Srbiji" zamera što mimo njih sarađuje sa Rusijom i Kinom.


Pročitajte još: Vučić sa brojnim zvaničnicima u Davosu: I dalje bez direktnih odgovora o članstvu Srbije u EU


"Nalazimo se na evropskom putu to je naše strategijsko opredeljenje, ali nema sumnje da ćemo nastaviti dobru saradnju i poboljšavati saradnju i sa Rusijiom i Kinom, jer smo suverena zemlja, imamo svoju politiku, svoju zemlju, svoj narod. Moj posao je da se borim za naš narod i našu zemlju", zaključio je on.


VUČIĆ SUTRA U JERUSALIMU


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u Jerusalimu, povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma", na kojem će učestvovati i brojni svetski zvaničnici.


Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, Vučić će prisustvovati i ceremoniji obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic, koja će biti održana u Memorijalnom centru Jad Vašem.


Tokom jednodnevnog boravka u Jerusalimu, planirani su i bilateralni susreti predsednika Vučića sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, kao i sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Stefan

22.01.2020. 13:11

Još jedan pokazatelj odgovorne i posvećene politike koja nam je otvorila sva vrata.

REGION NIJE NIKAKVO MERILO

22.01.2020. 14:23

Tako da nije dobro, da nas uvek poredis s tim propalim regionom.