VUČIĆ POSLE SASTANKA SA DODIKOM: Nastavljamo pomoć RS, stiže pogon fabrike u Drvar; Predlažete da iznajmimo teritoriju KiM na 100 godina?(VIDEO)

Novosti Online

21. 09. 2019. u 14:25

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ДОДИКОМ: Настављамо помоћ РС, стиже погон фабрике у Дрвар; Предлажете да изнајмимо територију КиМ на 100 година?(ВИДЕО)

Aleksandar Vučić,foto Tanjug

Dejtonski sporazum može da se menja samo voljom sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, rekao je predsednik Aleksandar Vučić posle sastanka sa delegacijom političkog vrha iz Republike Srpske
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su predlozi, poput ideje Vojislava Koštunice da se za Kosovo primeni model Hongkonga, nerealni i neprimenjivi, a istovremeno Srbiji otežavaju razgovore i poziciju u pregovorima o Kosovu i Metohiji.

„Veoma poštujem naše predsednike, Tadića, Koštunicu, Nikolića, ali moje je pitanje šta vam znači to kao Hongkong? Da iznajmimo teritoriju na 100 godina ?", uzvratio je Vučić na pitanje novinara kako vidi Koštuničinu izjavu.

"Ko će da to prihvati i s kim ste razgovarali od Albanaca koji već imaju neiznajmljenu teritoriju, koju su dobili za vreme vašeg mandata?", zapitao je.

Dodao je da je odgovorio na ovakav način kako bi se video besmisao takvih predloga.

Nesmisao tog predloga ilustrovao je činjenicom da u Hongkongu žive Kinezi, a na Kosovu i Metohiji 93 odsto stanovništva čine Albanci, a ne Srbi.

„Hajde da prekinemo sebe da lažemo, da pričamo bajke o sebi, da se ne ponašamo kao da smo najveća sila na svetu, da se ne ponašamo da se sve okreće oko nas, da menjamo teze svakog dana samo što nam se ne sviđa istina, zato što naše nežne uši neće da čuju istinu“, istakao je Vučić.

On je podvukao da je situacija na Kosovu mnogo komplikovanija i teža, te podsetio da je u vreme predsedničkog mandata Koštunice počinjen pogrom nad Srbima, a u vreme premijerskog mandata sprovedeno izricanje nezavisnosti.

„Naša reakcija tada je bila ili Hongkong ili saopštenje - zaboravili su na Hongkong i bilo je saopštenje“, kritikovao je Vučić.

Ponovio je da oni koji to predlažu pokažu kako to može i kako će taj predlog prihvatiti Albanci.

PROMENA DEJTONA-SAMO VOLjOM NARODA Dejtonski sporazum može da se menja samo voljom sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, rekao je predsednik Aleksandar Vučić posle sastanka sa delegacijom političkog vrha iz Republike Srpske. "To ne može da bude volja jednog naroda", kazao je Vučić na konferenciji za štampu.
Pozvao je da dovedu ljude da naprave Hongkong, jer on nije u stanju da to učini, zato što su to gluposti.

„Sutra ću da podnesem ostavku, samo da mi garantujete da ćete taj dogovor da postignete. Nemojte da se igrate dece, dečijih igara. Nama je potrebno realan, ozbiljan, objektivan, državnotvorni i državnički pristup rešavanju kosovskog problema, a ne dnevnopolitičko glupiranje. Ajde provedi ga danas, odmah se sklanjam. Samo kaži narodu da ćeš uspeti da to provedeš", kazao je on dodajući da se ne obraća Koštunici već onima koji su to na genijalan način preneli.

Osvrnuo se i na izjave da je rešenje u pomirenju i dozvoli Albancima da se leče u našim bolnicama.

„Pa leče se. Pune su naše bolnice Albanaca. Ali, kako ćete da se pomirite kada Albanci to neće? Prekinite da lažete sebe, ne samo domaću javnost. Svi zajedno obmanjujete javnost. Recite kakva je istina, pa u tim okvirima da nađemo kako da rešimo to pitanje. Obmanjujete javnost, jer nežne srpske uši više vole da čuju laž nego gorku istinu“, rekao je on navodeći kao primer lečenje raka kamilicom umesto hemoterapijom.

Srbi, kaže, vole da slušaju o Kipru, Hongkongu kao rešenju, a radi se o pričama koje ne liče na naš slučaj.

PROČITAJTE I: VUČIĆ S DODIKOM I PREDSTAVNICIMA RS: Tema - deklaracija SDA? (FOTO)

"Prestanite sa lažnim primerima i drugim glupostima jer time otežavate Srbiji bilo kakav ozbiljan razgovor o bilo čemu, dovodite zemlju u tešku poziciju", istakao je on.

NASTAVLjAMO POMOĆ RS, STIŽE POGON FABRIKE U DRVAR

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će, vrlo uskoro, u narednim danima ili nedeljama, u Drvaru, većinski srpskom gradu u Federaciji BiH, biti osnovan i napravljen jedan manji pogon domaće fabrike u državnoj svojini, u kojoj se očekuje mesto za više od 100 zaposlenih.

"To je naša konkretna pomoć, stvari o kojima želimo da razgovaramo i način na koji želimo da ih rešavamo”, podvukao je Vučić na pres konferenciji nakon sastanka sa političkim predstavnicima Srba iz RS.

Predsednik Srbije je preneo novinarima da se na sastanku razgovaralo o nastavku pružanja podrške Srpskoj, da je postignuta puna saglasnost svih i da će Srbija nastojati da ekonomski pomogne koliko može i Republici Srpskoj, ali i Federaciji BiH, naročito tamo gde živi srpski narod.

Vučić je podvukao da u Srbiji, a i u RS, postoji opredeljenost za starteški dijalog sa Bošnjacima, jer samo kroz razgovor moraju da se rešavaju problemi.

"Nama nikada nije smetalo ni kada je Šefik Džaferovioć (bošnjački član Predsedništva BiH) dolazio u Rašku oblast, ili Sandžak, iako su na tim skupovima njegovi domaćini govorili i o pravljenju specijalnog statusa za Sandžak, koji ne postoji u Ustavu kao posebna kategorija", istakao je Vučić.

Kako je rekao, na to ćutimo, jer su nam važniji mir i dobri odnosi i život sa Bošnjacima, kao što je i Bošnjacima u Srbiji važnije kada će biti gotov autoput od Požege do Duge poljane, i dalje do Boljara i kada će biti povećanja plata i penzija.


“Uvek smo bili uzdržani i zato ne mogu da prihvatim tu vrstu ocena i osuda onih koji bi Srbiji da zabrane da brine o svom narodu u Srpskoj”, kategoričan je Vučić.

Preneo je novinarima da je zabrinut, jer je slušao zabrinute ljude na sastanku, budući da niko nije rekao da nije zabrinut.

Ali, i pored toga, istakao je da će pozicija Srbije da bude insistiranje na dijalogu, očuvanju mira i stabilnosti, a u tom pravcu je i njegova molba i poziv na uzdržanost, kako bi se sve učinilo da se smanje tenzije.

Pozivom na uzdržanost Srba, kaže, ne želi da kaže da je bilo ko od njih odgovoran za nastalu situaciju, već to znači da se vodi računa o svakom svom potezu, kada je situacija u regionu u pitanju.

Dodao je da od drugih ne može ništa da traži, jer, kako je primetio, kako može bilo šta da traži kada neko sa indignacijom odbacuje procesuiranje ratnih zločinaca iz sopstvenog naroda, već ih doživljava kao heroje, dok kao zločinački vidi samo srpski narod.

Vučić je ponovio da je mir potreban kao "hleb našusni", kao i ekonosmki napredak.

On je rekao da se neće ponoviti odnosi koji su nas pre nekoliko decenija koštali mnogo života ljudi, kao i materijalno, kada je Srbija uvodila sankcije RS… te da sada ne postoje sukobi između Srbije i Srpske.

Vučić je zahvalio Dodiku na ideju da Srbija i RS zajedno obeležavaju sve događaje iz prošlosti, te preneo da je danas prihvaćena još jedna Dodikova inicijativa - da se zajednički pristupi izgradnji jedinstvene srpske dijaspore, kojoj se nije posvećivalo dovoljno pažnje.


PROBLEM POSTOJI, MI MORAMO BITI UZDRŽANI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas novinarima, posle sastanka sa predstavnicima Republike Srpske, da su podelili zabrinutost zbog Deklaracije SDA, da su konstatovali da problem postoji, ali da je njegov apel da pokažu punu uzdrzanost i da ne reaguju prenagljeno.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da nam je mir potreban kao "hleb nasušni" i da je ove ljude i njihovu zabrinutost potpuno razumeo, ali da ih je zamolio da ne reaguju prenagljeno.

Takođe je odbacio stalne prigovore da se Srbija navodno meša u unutrašnje stvari BiH, iako je potpisnica i garant sprovođenja Dejtonskog sporazuma.

"Neki smatraju da će Srbija dok god postoji biti suviše velika i jaka. I kada bismo je skoro uništili, ne bi bila onoliko mala koliko bi oni želeli", primetio je Vučić.

"Politika Srbije je razgovor, dijalog, očuvanje mira i stabilnosti. Moj poziv je na uzdržanost i šta god mi možemo da učinimo da tenzije smanjimo... Apel Srbima u ime Srbije, zato što nam je mir potreban kao hleb nasušni. A Srbija će biti uz svoj narod, nećemo ponoviti one odnose koje smo imali nekada i koji su nas koštali mnogo, života ljudi", rekao je Vučić.

On je istakao da bi "bilo kakav sukob znacio ekonomski krah i kraj dobre budućnosti za sve nas".

Podsetio je da je Srbija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji može da se menja samo dogovorom sva tri naroda.

A na eventualne prigovore što se Srbija bavi Deklaracijom SDA uzvraća podsećanjem da je Srbija kao strana potpisnica tog sporazuma dužna čuva poredak uspostavljen Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"Srbija je obavezna da da svoju reakciju, mišljenje i sud na svako njeno kršenje", rekao je Vučić.

On je pročitao šta su sve obaveze Srbija po Dejtonskom sporazumu, kako u regionu ne bi govorili da se Srbija ponaša neodgovorno i da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja.

PROČITAJTE I: Dodik: Jedinstveno za interese srpskog naroda

Objasnio je da se suštinske obaveza Srbije kao sukcesora SR Jugoslavije da se mogu podeliti u dve vrste, koje su izričito propisane odredbama Opštem okvirnog sporazumu i mogu se dalje podeliti u tri grupe.

To je da Srbija i BiH priznaju jedni druge kao suvuerene države u međunarodnim priznatim granicama, načelo za sporazum o reginalnoj kontroli naoružanje i sporazum Srbije i NATO o tranzitnim aranžmanima, rekao je Vučić.

"Druga vrsta obaveza je iz činjenice da je Srbija strana potpisnica Dejtonskog sporazuma, a cilj uspostavljanje i održavanje trajnog mira. Srbija je garant sprovođenja mirovnog sporazuma, to jest dužna je da čuva poredak koji je usporavljen Dejtonskim mirovnim sporazumom. Za svako krsenje Dejtonskog sporazuma koji je međuinarodni pravni ugovor Srbija je obavezna da da svoju reakciju, svoje mišljenje i sud. Za one koji su namerno nepismeni ili se prave da im to objasnim".

"Da objasnim onima koji se prave nepismenim, bio sam jedini lider koji nije išao u toku kampanje u BiH i mešao se u izborni proces. Erdogan je poceo svoju kampanju iz centra Bosne i niko nije pravio probleme. Neki smatraju da Srbija dok postoji da ce biti suviše velika i jaka, kada bismo je skoro uništili ne bi bila onoliko mala koliko bi oni želeli", rekao je srpski predsednik.

Kaže da je tražio u skladu sa principom dobre vere i savesnog ponašanja - bona fide da razgovra o deklaraciji SDA sa svim ljudima iz Republike Srpske i da su i oni to prethodno tražili.


Rekao je da su predstavnicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj, kao i njeno rukovodstvo, osudili SDA deklaraciju, kao i da su saglasni po dva pitanja: jedno je odnos prema opstanku Republike Srpske, drugo je veoma negativan prema tekstu delaracije SDA i drugih dokumenata, a treći odnos je poštovanje prema Srbiji i želja za najboljim odnosima sa Srbijom.

Politika Srbje je, ističe Vučić, da na sve to Srbi moraju da budu veoma uzdržani, rekao je i pozvao i Milorada Dodika i Željku Cvijanović i sve naše ljude da pokažu punu uzdržanost i da ne reaguju prenagljeno već u skladu sa interesima Srpske i Srbje, kao i BiH, a to je da damo sve što možmeo od sebe da se sačuva mir i stabilnost.

"Bilo kakav sukob značio bi ekononski krah i kraj za sve nas i kraj dobre budućnsoti za sve nas. Zato da pokušamo da pozovemo sve aktere na smirivanje tenzija i na poštovanje Dejtonskog sporauzma. A poltičika pozicija Srbije da mi poštujemo postoajanje BiH kao jedna države, koju čine dva entiteta, sa svim njihovim naldeznžostima, kao i dogovor tri konstituivna naroda - Srba, Hrvata i Bošnjaka. Ta poziciaj je principijelana i nepromenjiva", naveo je Vučić.

Ističe da Dejtonski sporazum jedino može da se menja dogovrom sva tri naroda, a ne nametanjem volje jednog naroda drugim narodima.

"To moraju da znaju svi", istakao je on ukazujući da je Srbija garant Dejtonskog sporazima.DODIK: ZABRINUTI SMO ZA BUDUĆNOST, SDA DA POVUČE DEKLARACIJUSrpski član Predsedništva BiH i lider SNSD, Milorad Dodik, izjavio je danas, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je za Srbe u BiH Republika Srpska prioritetna i najvažnija, da je jedinstven stav srpskih političkih partija da je Programska deklaracija SDA neprihvatljiva za Srpsku i da je poruka Bošnjacima da od tog dokumenta da odustanu.

Ukoliko bošnjačka strana to ne uradi, Dodik je poručio da su Srbi u Republici Srpskoj danas veoma zabrinuti za svoju budućnost i da nemaju prava da budu ni neoprezni, ni naivni.

Obraćajući se novinarima nakon sastanka predstavnika vlasti RS i parlamentarnih srpskih političkih partija u BiH sa predsednikom Srbije, Dodik je konstatovao da oni u ovom treutku nemaju iste stavove o tome šta učiniti, ali su, kazao je, jedinstveni u tome da odbacuju deklaraciju SDA.

Prema njegovim rečima, mesto za kreiranje stavova prema tom dokumentu je Skupština Republike Srpske i, kako je kazao, apsolutno traži aktiviranje prava RS na samoopredeljenje do otcepljenja.

Dodik je rekao da su Srbi odlučni da se brane u svakom pogledu i da očekuju pomoć od Srbije u svemu.

Pročitajte još - Dodik odbio uslovljavanje Bakira


Rekao je da su predsednika Vučića i premijerku Anu Brnabić upoznali sa aktuelnom političkom situacijom u BiH.

Istakao je da je u ovom trenutku srpskim političkim strakama potreban konsenzus i jasan odgovor na deklaraciju SDA usvojenu na nadavnom kongresu.

Taj odgovor, prema njegovim rečima, mora biti snažan, jasan i jedinstven.

Dodok je istakao da ta politička deklaracija nije samo dokument SDA, već svih bošnjačkih stranaka u BiH i da su ta dokumenta trajno opredeljenje Bošnjaka u BiH.

Srbima u RS, kazao je Dodik, su od ranije poznati takvi stavovi Bošnjaka, kao i da oni u tome imaju podršku stranaca, onih koji promovišu sistem društva na liberalnim osnovama.

"Za nas je Republika Srpska prioritet i jedina moguća opcija. Odbacujemo deklaraciju kao atisrpsku i antidejtonsku koja ima za cilj da sruši postojeći politički sistem u BiH”, rekao je Dodik.

Upozorio da, na primer, u Federaciji postoji šest fabrika za proizvodnju naoružanja, a u RS nijedna i na činjenicu da se u BiH vraćaju ratnici iz Sirije, koji su ratovali za tzv. Islamsku državu.

Sve to, istakao je, kod Srba ugrožava osećaj bezbednosti i stabilnosti.

Vučića i Brnabić su, kazao je, o svemu informisali u nastojanju da obezbede eventualnu podršku Srbije u odbrani RS.


Podsetio je da je i ranije tražio da se pošalje jasna poruka da svaki napad na srpsku zajednicu, znači napad na Republiku Srpsku.

“Od Srbije tražimo da nam pomogne, potrebno nam je osposobljavanje naših bezbednostnih jedinica, jer ova dokumenta su njihov krajnji cilj, oni žele BiH samo za sebe, bez Srba i srpskog jezika”, rekao je Dodik.

Ponovio je da je sasvim sigurno da je deklaracija SDA usmerena na rušenje Republike Srpske i srpskog identiteta, jer oni afirmišu bosanski nacionalni identitet i jezik koji bi trebalo da uništi bilo kakvo postojanje Srba.

“Odgovor Srba u BiH zato treba da bude snažan i jedinstven prema bilo kakvoj mogućnosti da ta opredlejenja oni (Bošnjaci) pokušaju da realizuju. Naša jasna poruka je da smo spremni odsutno da branimo RS, ali i da je potrebno da vratimo dijalogu, da očuvamo stabilnotst i mir i da se vratimo poštovanju Dejtonskog sporazuma. To znači da SDA mora da povuče ova dokumenta. A, ako to ne urade nemamo pravo da budemo neoprezni i naivni, jer samo kada smo to bili, uvek smo bili pobijeni”, kazao je Dodik.

Zahvalivši predsedniku Vučicu i premijerki za finansijsku podršku koju Srbija pruža Republici Srpskoj, Dodik je rekao da je to do sada već više 35 miliona evra, uključujući i pomoć za četiri srpske opštine u Federaciji BiH.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (64)

Лазарев Град

21.09.2019. 15:10

воља,мир,комшије,будућност,председник Вучић ради за Србију,живео

Sasa

21.09.2019. 15:12

Mir, stabilnost i dobrosusedski odnosi su tri stvari koje moraju biti prioritet u regionu, sto pre to shvate nase komsije svima ce nam biti bolje.

Лазарев Град

21.09.2019. 15:31

председник брине за све нас и чува мир у региону :)))

LJUBICA

21.09.2019. 15:45

Najvazniji je mir i razum u ovom veoma slozenom trenutku. Srbija se nalazi izmedju cekica i nakovnja... Za sve je najbitniji dobri medjudrzavni odnosi i komsijska sloga. Krvi i zrtava je svima dosta za naredni milenijum!!!

Goran

21.09.2019. 15:52

Kostunica je izgleda neobavesten da je Kina-Hong Kong problem istog kineskog naroda oko politickog uredjenja a u pokrajini je problem izmedju dva naroda Srba i Albanaca.

Goran

22.09.2019. 15:23

@Goran - Mislim da treba da pročitaš malo istoriju i da vidiš koliko si lupio. A politika koju Kina i danas forsira i koju je prihvatila i SAD je politika 1 država 2 sistema. A za vas neuke botove malo opšteg obrazovanja nije na odmet. Mi možemo da donesemo ustav kojim ćemo dati Kosovu ono što se zove više od autonomije a manje od Države i to će prihvatiti pre ili kasnije ceo svet a Siptari mogu samo da placu.

rada

21.09.2019. 15:55

Svaka čast predsedniče,Drvarčanima je neophodna fabrika kako bi Srbi opstali na svom ognjištu!

jeci

21.09.2019. 16:12

Svaki vid saradnje sa ovom zemljom mnogo nam znaci, tako da nadamo se i dalje da ce tako ostati.

Goran

22.09.2019. 15:27

@Serbinator - Ideje o kojima Vucic priča niko nije čuo iz njihovih usta već iz Vucicevi. Što će reći da te ideje nema opozicija već Vucic.

Ролекс.

21.09.2019. 16:45

Мир стабилност и добри односи у региону.Пуна подршка Вучићу из Канаде.

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!

21.09.2019. 19:54

@Jovana - " prijateljima" јадна ботино????? За мене, као и 90% грађана ове земље то нису никави "пријатељи", већ наша брађа и сународнци.

dzo

21.09.2019. 18:09

Za sve je najbitniji dobri medjudrzavni odnosi i komsijska sloga. Krvi i zrtava je svima dosta za naredni milenijum!

Miki

21.09.2019. 18:13

Na kosovu i Metohiji je zivelo je 100%Srba ! Zasto je sada samo 10% treba pitati Srbske komuniste.Vratiti Srbe na Kosovo i Metohiju i svaki clan porodice da prima platu bez obzira da li radi.Mesecno svaki Srbin od plate da izdvaja 2% za nase Srbe koji zele da zive na nasoj svetoj zemlji.

Komsija

21.09.2019. 20:38

@Miki - Gde cete da ih vratite.Pa Kosovo nije vase,pa da vi se pitate.I ovi koji su ostali,izgleda,moracete da ih uzimate.Kosovo je Nezavisna Drzava,s kojom niko nece moci da igra kako hoce.

Goran

22.09.2019. 15:20

@Miki - Ahahaha. Pa čak i u odluci MSPa piše da je odluku o nezavisnosti doneo organ koji nije međunarodno priznat i da zbog toga samoproglasenje nezavisnosti nema nikakav međunarodni značaj. Da nije drugačije ne bi SAD Nemačka pa i sam Haradinaja i Tači tražili da Srbija prizna Kosovo. Dokle god mi ne priznamo nezavisnost Kosovo je država koliko i Tajvan. Za one koji ga priznaju a van svih institucija.

Milos

21.09.2019. 18:27

Uovakvim situacijama treba ostati pribran i ne dozvoliti dizanje tenzija. Republika Srpska ima svoju Srbiju koja je tu uvek da pomogne a i potpisnik je Dejtonskog sporazuma koji niko ne moze da menja bez njenog odobrenja, sto se nece desiti.

Ceda

21.09.2019. 19:09

Ovo je bio vrlo intenzivan i nimalo lak dan za naseg predsednika. Herojski odrzava mudrost i smirenost.

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!

21.09.2019. 19:57

Ја предлажем да доследно применимо Устав Ррепублике Србије и резолуцију УН 1244.....све остало демагошко наклапање и паламуђење, се врло једноставно једном речју описује спрским језиком, термином издаја.

Dragan

21.09.2019. 20:36

Vidim ovde se spominje rec prijatelji. Mi nismo prijatelji sa Srbima preko Drine gospodo. Mi smo braca. Jedna krv i isto disemo. Upamtite mi smo jedan narod i gde god se nalazili nama je potrebno jedinstvo.

Goran

21.09.2019. 21:52

Koštunica je ponudio jedino rešenje koje je prihvatljivo i za nas i za Velike sile. A to sto politiku Kine naziva glupiranjem je nevidjenim skandal i to u trenutku kada je tamo na svečanosti povodom upravo takve politike. Vucic je obecao Amerikanci ma da će priznati nezavisnost Kosova i sada je u problemu jer ne zna kako da sprovede najveću izdaju u istoriji Srbije.

Goran

21.09.2019. 23:29

@Goran - Umesto da botujes ceo dan lepo poslusaj sta prica o Kosovu. Kako ce ga priznati, kako mi moramo da platimo cenu lose politike koju smo vodili (a koju je on podrzava kao clan vlade ili poslanik SRSa u skupstini 90ih), kako nema druge, kako je Kosov nezavisno i mi nemamo nista. I to sve u koordinaciji sa Amerikancima i Nemackom i stalno prica kako evo Amerikanci i Nemci sad ce da kazu da pritisnu. Pa ako je Kosovo nezxavisno i izgubljeno zasto traze da ga MI priznamo? Jer bez nas nema nista.

Uroš

21.09.2019. 23:00

Србија се држи својих договора и свој потпис на сваком документу поштује.

Goran

22.09.2019. 15:16

@xaGER - Kako moze da bude realan i objektivan kada u svemu pokaži od tvrdnje da niko nista ne zna sem njega i da samo on zna kako nešto treba da se reši. Koliko puta je izašao i lupio glupost da bi posle 6 meseci ili godinu dana pričao sasvim drugu priču pri tom zaboravljajuci da je nazivao glupim one koji su mu odnah rekli da je lupio i dali rešenje koje je kasnije prikazao kao svoje.

Goran

22.09.2019. 15:25

@Kaca - Toliko su mu važni da je rekao kako nema problem sa iseljavanjem iz Srbije jer će uvek biti izbeglica koje mogu da se dovedu. Sramota sta on sve kaže a vi mu aplaudirate.

Kangaroo

22.09.2019. 00:20

Deo priprema za Potpis i ulazak u istoriju. Zbog toga se sve price o Srpskom Kosovu proglasavaju bajkama.

unutrašnji dijalog

22.09.2019. 23:07

@Kangaroo - "Potpisivanje pravnoobavezujućeg sporazuma" se traži zbog finalizacije Brisel. sporazuma pred svršen čin (kojim je Kosovo dobilo teritorijalno sve atribute države) - za sazivanje medjunarodne konferencije kojom će Kosovo proglasiti novom državom i registrovati je kao punopravnog člana UN! Zato EU i SAD daju nalog-instrukcije da samo Vučić i Tači pronadju "kompromis" (kao da je KiM njihovo vlasništvo) a ne država Srbija kroz institucije (Narodna skupština-referendum). STOP Brisel. predaji KiM

azzel

22.09.2019. 00:21

Ocuvanje dejtonskog sporazuma je sada najvaznije za nas.Uzajamnom podrskom mozemo postici odlicne rezultate