PREDSTAVNICI SRPSKE LISTE OBIŠLI METOHIJU: Borimo se protiv onih čiji je cilj da Srba nema na Kosmetu

D.ZEČEVIĆ

17. 09. 2019. u 21:30

ПРЕДСТАВНИЦИ СРПСКЕ ЛИСТЕ ОБИШЛИ МЕТОХИЈУ: Боримо се против оних чији је циљ да Срба нема на Космету
Želimo da to jedinsto koje smo postigli na viskom nivou sprovedemo na delu jer na žalost i dalje postoje pojedinci koji se i dalje bore za sebe a ne za interese srpskog naroda, rekao je Dalibor Jevtić
VELIKA HOČA - U ovom trenutku imamo jedan jedini cilj i jedan jedini prioritet a to je da Srpska lista osvoji svih deset poslaničkih mandata u kosovskoj Skupštini. Želimo da to jedinsto koje smo postigli na viskom nivou sprovedemo na delu jer na žalost i dalje postoje pojedinci koji se i dalje bore za sebe a ne za interese srpskog naroda. Zato moramo da imamo u kosovskoj Skupštini ljude koji će dići glasa protiv svih onih onih inicijativa koje imaju za cilj da Srba nema na Kosovu.


Ovo je između ostalog rekao Dalibor Jevtić, potpredsednik Srpske liste u Velikoj Hoči gde su predstavnici Srpske liste boravili u toku posete srpskim sredinama u Metohiji.

On je podsetio na trenutak kada je u kosovskoj Skupštini predsednik samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović glasao protiv prestanka nadgledane nezavisnosti odnsono za jednostranu nezavisnost Kosova i time, kako je ukazao, onemogućio Srbiju u brojnim procesima protiv ove jednostrane odluke albanskih vlasti.

PROČITAJTE JOŠ:
SL: Jasno je ko su poslušnici Prištine


Da će se Srpska lista i dalje boriti za interese srpsko naroda na KiM ponovio je i Igor Simić, portparol ove liste koji je istovremeno odao priznanje Srbima u Metohiji koji žive u najtežim uslovima ali čija odlučnost da opstanu i ostanu da čuvaju sprsko ime i državu Srbiju na ovim prostorima govori koliko su hrabri.


- Vi znate koliko je teško opstati na ovim prostorima, danas smo obišli deo Meothiji i siguran sam da niko ne živi ovako teško kao vi. Ali zato Va hvala zato što istrajavate i opstajete ovde u zaista teškoim uslovima, kada nemate osnovne elementarne uslove za život - kazao je Simić.


RADNA MESTA ZA MLADE


Da Srbi na Kosmetu nemaju luksuza da se, kako je rekao, dele, upozorio je i predsednik Srpske liste Goran Rakić opominjući da je pored bezbednosti egzistencija i ekonomski uslovi najbitniji za opstanak Srba. Zbog toga je najavio otvaranje novih randih mesta pre svega za mlade, a o kojima će, kako je ukazao odlučivati upravo žitelji srpskih sredina, koji će sami odlučiti koja su im rand amesta najneophodnija. To će, kako je naglasio omogućiti opstanak pre svega mladih bračnih parova na KiM a samim tim obezbediće i budućnost njihove dece.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (44)

Serbinator

17.09.2019. 23:04

Naš narod veruje Srpskoj listi jer se oni najviše bore za njihove interese na Kosovu i Metohiji.

Serbinator

17.09.2019. 23:06

Samo složno i samo da naš narod izađe u najvećem broju na izborima, tako da će sigurno pobediti.

Aleksandra

17.09.2019. 23:56

Srbi moraju biti jedinstveni i svi izaći na izbore. Samo tako mogu da se izbore za bolji položaj i izaberu one koji će štititi njihove interese.

Pedja

18.09.2019. 05:31

Srbi na KiM vrlo dobro znaju da jedino Srpska lista stiti.njihove interese.

dzo

18.09.2019. 06:34

Samo tako mogu da se izbore za bolji položaj i izaberu one koji će štititi njihove interese.

M Novosel

18.09.2019. 06:38

Siguran sam da će Srpska lista osvojiti svih deset poslaničkih mandata.

Bojana

18.09.2019. 08:21

Srbi moraju ostati slozni i medjusobno se podrzavati kako bi opstali na KIM .

Daci

18.09.2019. 08:41

Srbi na KiM znaju da je Srpska lista najbolji izbor i nema sumnje da ce joj pruziti punu podrsku na predstojecim izborima.

Neaa

18.09.2019. 22:10

Dokle pojedinci izigravaju srpstvo Srbi ujedinite se sa bolje sutra bsz Srbije nema ni opstanka